"Lafarge BFC" ulaže 200.000 evra u lokalnu zajednicu

Učenici osnovnih i srednjih škola iz Beočina imaće u 2017. godini obezbeđen prevoz do ustanova, u koje će takođe biti uložena sredstva na nabavku opreme i održavanje.
Ovo ulaganje omogućio je sporazum opštine Beočin i poznate društveno odgovorne kompanije "Lafarge BFC", koja ulaže 200.000 da bi uslovi života bili bolji za sve stanovnike Beočina. Između ostalog, na ovaj način će se održati i unaprediti nivo sportskog i kulturnog života u ovoj opštini, a možda se i drugi investitori uvere da je ulaganje u lokalnu zajednicu od goruće važnosti za svaku firmu sa lokalnim sedištem.
 
Kako navodi direktor "Lafarge Srbija" Dimitrije Knjeginjić, otkako je ova kompanija došla u Srbiju, saradnja sa lokalnom zajednicom je dobra i sve snažnija. Kako kaže, nije lako ulagati u ovim vremenima, ali je moguće naći način ako postoji komunikacija i spremnost obe strane.
 
"Izuzetno nam je drago što smo u mogućnosti da i u trenutku kada građevinska industrija još uvek nije potpuno oporavljena od dugogodišnje krize aktivno nastavimo ulaganje u dalji razvoj zajednice u kojoj poslujemo. Sigurni smo da ćemo ovim sporazumom dodatno ojačati našu saradnju i da će dobrobit od takve saradnje imati svi građani Beočina", navodi on.
 
 
Kako dodaje, u planu "Lafarge Srbija" je podrška i drugim projektima koji će značiti pretežno najmlađim Beočincima – rekonstrukcija gradskog parka, izgradnja dečjeg igrališta u romskom naselju, sanacija krova na OŠ "Jovan Grčić Milenko". U planu je i zapošljavanje građana.
 
"Kroz svoju dugu tradiciju, Beočinska fabrika cementa oduvek je bila nerazdvojivi deo lokalne zajednice i najznačajniji partner u svim razvojnim projektima lokalne samouprave. Privatizacijom Beočinske fabrike cementa 2002. godine, dugu tradiciju društvene odgovornosti i povezanosti sa lokalnom zajednicom nastavio je 'Lafarge BFC' putem Fonda za realizaciju Socijalnog programa i finasiranjem niza drugih aktivnosti i projekata koje su imale za cilj poboljšanje uslova života i razvoj lokalne zajednice. Sporazumom o saradnji zaključenim u decembru 2011. godine, na period od pet godina, 'Lafarge BFC' je nastavio sa podrškom razvoju lokalne zajednice kroz definisane aktivnosti koje su imale za cilj održavanje dostignutog nivoa sportskog i kulturnog života i stvaranje povoljnije poslovne klime za privlačenje investitora u Opštinu", poručuju u ovoj kompaniji. 
 
Inače, "Lafarge BFC" je učestvovao u izgradnji gotovo svih kapitalnih objekata izgrađenih u Srbiji u prethodnoj deceniji – Mosta na Adi, Mosta kod Beške, Avalskog tornja, Mosta Zemun-Borča...
 
"Lafarge" u Srbiji posluje od 2002. godine i vodeći je proizvođač građevinskih materijala, cementa, betona i agregata, a svoje aktivnosti obavlja u fabrici cementa u Beočinu i u tri fabrike betona. Od jula prošle godine deo je "LafargeHolcim" Grupe. Više o ovoj društveno odgovornoj kompaniji čitajte OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti