Vandali koštaju Čistoću dva miliona godišnje (foto)

"Gradska čistoća" godišnje izgubi dva miliona dinara zbog obnavljanja kanti za smeće i druge opreme koju unište vandali.
"Gradska čistoća" godišnje izgubi dva miliona dinara zbog obnavljanja kanti za smeće i druge opreme koju unište vandali, kaže za Radio 021 direktor ovog preduzeća, Dalibor Novaković.

Poslednji takav slučaj dogodio se u Limanskom parku pre desetak dana, kada su uništene sve kante za smeće. Kako nam je rečeno u policiji, nikakvih prijava ili intervencija nije bilo. Novaković se nada da će ovaj problem biti rešen dolaskom komunalnih policajaca.

"Premda i komunalna policija ima velik dijapazon ovlašćenja, da li će uspeti sve, nadam se, jer bi nam umnogome olakšali posao. Oni imaju alat, naplatu, kazne, čak i mogu i da privode", kaže on.

Novaković kaže da se situacija po tom pitanju ne menja već godinama, kao i da najčešće stradaju betonske kante u blizini stadiona "Karađorđe", uglavnom posle utakmica. (A.F.)

  • Mirko

    16.11.2010 07:16
    ...
    To je naša "Kosovo je Srbija" omladina.
    Ne treba samo njega, počinioca, kazniti već i roditelje mu. Šta će on/ona tako kasno da banči i pijanči po gradu?

    Sve te osobe su dodatni troškovi društva, kroz:
    školsto, zdravstvo, posebnu nastavu, sport, milicuju...i na kraju i zatvor.
    Kakav zatvor - na poljoprivredno imanje pa nek tamo prazni snagu!
  • 16.11.2010 03:17
    Imam rešenje
    Vrlo prosto - ko šta polomi to i da plati sa sve cenom rada, postavljanja, administracije itd... Pa kad huligan koji verovatno ni nema primanja ne može da plati, da mu se odredi kazna "dobrotvorne javne službe" u gradskoj čistoći i lepo mu se objavi slika u novinama sa sve delom koje je uradio.
  • 15.11.2010 23:29
    Sta je vama prioritet?
    Novi Sad - propali grad! Probudite se ukoliko volite svoje fotelje. Gospodo politicari i vasa deca zive u ovom gradu, ako necete zbog nas onda uradite nesto zbog njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti