FOTO: Gužva na otvaranju izložbe "Selfovanje Đorđa Beare"

Izložba slika "Selfovanje Đorđa Beare" novosadskog slikara Đorđa Beare otvorena je u Radio kafeu.

Postavku čine 44 slike nastale u prethodne dve godine.

"Često se vraćam svojim motivima, slikam u nekim koncentričnim spiralama, pa se tako može primetiti da sam od ekspresivnog izraza išao gotovo do apstrakcije, vraćao se na neki tradicionalni izraz da bih onda odleteo do hiperrealizma, pa opet pobegao od toga - ali motivi su uvek isti, skup ljudi. Slikao sam ljude na sportskim borilištima, tribinama, zumirao psihologiju mase i interakcije unutar nje", objašnjava Beara.

Izložba je otvorena do 24. januara, a intervju sa autorom možete pročitati OVDE.

Đorđe Beara je rođen 1955. godine u Stanišiću, kod Sombora. Likovnu akademiju završio je 1982. godine u Novom Sadu i do sada je imao više od 40 samostalnih izložbi i više od 100 kolektivnih, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Učestvovao je u nekoliko likovnih kolonija i dobitnik je više nagrada i priznanja.

Bearina izložba je četvrta po redu u Radio kafeu. Pre njega, svoja umetnička dela izlagali su akademski slikari Vladimir Labat Rovnjev koji je izveo i jedinstven koncert, zatim Pavel Pop i Đorđe Kovačev, a Radio kafe nastavlja i u ovoj godini sa izložbama renomiranih novosadskih slikara.

  • Ime

    18.01.2017 12:42
    Poštovanje kolosu
    Prodavati danas slike u Srbiji je isto kao prodavati Eskimima led.
    Da se nalazi u americi, bio bi George Bear i garant bi bolje prolazio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti