Turistička agencija povukla milionsku tužbu protiv Karlovačke gimnazije

Tužba koju je protiv Karlovačke gimnazije podnela turistička agencija "Elnos tours" zbog propale školske ekskurzije povučena je nakon pisanja 021.
Agencija je jula prošle godine tužila školu za izgubljenu dobit nakon sprovedene nabavke za dečije ekskurzije, koju Elnos nije dobio. Elnos se žalio, tender je poništen, a nijedno dete nije išlo na ekskurziju. Smatrajući da je diskriminisana i oštećena u nezakonitom postupku, turistička agencija je potom tužila gimnaziju i tražila odštetu i visini višoj od milion dinara.
 
Međutim, kako su za 021 tvrdili roditelji čija deca pohađaju školu, turistička agencija je vršila pritisak na školu da mimo tendera, kao grupa građana, ugovara ekskurzije i potpisuje ugovore o izvođenju istih, što je izazvalo nezadovoljstvo u savetu roditelja. U međuvremenu je spor trajao, a iako nijedno dete nije išlo na ekskurziju i nijedan dinar nije potrošen, Elnos je smatrao da je oštećen. U agenciji Elnos tours rekli su za 021 da nema razloga da ne sarađuju sa školom koja je donela jednu pogrešnu procenu na tenderu.
 
Ročište koje je trebalo da se po tužbi održi 28. decembra nije se održalo, a odluka o povlačenju tužbe doneta je 14. decembra, dva dana po objavljivanju teksta 021 da je škola tužena.
 
Odluka o povlačenju tužbe pravosnažna je od 29. decembra. Više o ovom slučaju čitajte OVDE.
  • Gerga

    19.01.2017 14:43
    Reputacija
    Pogrešne zaključke izvode i novinari i komentatori! Očigledno da je žalba bila osnovana čim je usvojena od strane Uprave za javne nabavke, jer to je bio osnov za tužbu.
    Ovde su pomenute dve ozbiljne i pouzdane dugogodišnje agencije, kakvih je malo u Srbiji. Većinu čine jeftini preletači koji malo, malo pa osnivaju novu agenciju a putnike varaju!
    Zar takvima treba da se poveravaju ekskurzije? Oni prave dilove sa rukovodstvom škola i "prolaze" kao jeftinije a usluge ispod svakog nivoa!!!!
  • Maletin

    19.01.2017 12:20
    OS Branko Radicevic
    Zadjite malo u OS Branko Radicevic, i ako nadjete da u zadnjih 15 godina decu na eksukurzije, izlete ili bilo sta slicno vodi bilo koja druga agencija osim Grand tursa, ja vodim decu iz skole bilo gde, za dz.
  • Vlada

    19.01.2017 11:44
    ?
    Razumeo bi postupak Elnosa da tuzi skolu u slučaju da je ekskurzija i održana medjutim ovako ispada prilično neprofesionalno i lihvarno da na skoli i deci zarađuju vanredni prihod...... Loša reputacija za Elnos

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.