FOTO, VIDEO: 40 plivača simbolično obeležilo Bogojavljenje u Sremskoj Kamenici

Četrdesetak građana, pretežno mladih, danas je simbolično obeležilo Bogojavljenje u Sremskoj Kamenici.

Nakon liturgije održane u Hramu presvete Bogorodice u Sremskoj Kamenici, krst je spušten do Dunava nadomak stadiona "Fruškogorac". 

 S obzirom na to da je trenutno na snazi zabrana plovidbe Dunavom, odnosno i plivanja, oni koji su se prijavili za plivanje su samo simbolično ušli u Dunav, nije bilo takmičenja. 

 
 
"Plivanje za Časni krst se u Sremskoj Kamenici održava po četvrti put i sada možemo da kažemo da je ovo preraslo u tradicionalno okupljanje Novosađana. Zahvaljujući izuzetno dobroj saradnji između policije, vojske, žandarmerije, crkve i gradske uprave, i ove godine smo kroz harmoniju i ljubav sve uspešno realizovali. Mi smo poštovali zakon u pogledu zabrane plovidbe Dunavom, tako da nije kao svake godine bilo plivanja, već je preko četrdeset odvažnih pojedinaca, kroz jedan čin požrtvovanja ušlo u hladnu reku i poljubilo krst. Iako ove godine nije bilo tog klasičnog takmičenja, složni smo u stavu da su ovogodišnji pobednici svi oni koji su ušli u hladni Dunav čime su pokazali odlučnost i snagu svoje vere", rekao je član radskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.
 
 
Prota Gavrilo Milovanović, sveštenoslužitelj hrama presvete Bogorodice u Sremskoj Kamenici, osveštao je časni krst, dajući blagoslov plivačima. 
 
  • N.SAD

    23.01.2017 11:27
    @Mastodont
    Na svu sreću nema više voljenoga Tita a i takvih kao što ste Vi jer ste u manjini Vi koji slavite današnji dan i koji slavite 6 april naravno zbog gena a i direktive, svi mi znamo čije.Zla je uvek bilo i biće ali na sreću zla kao što ste Vi je sve manje.Ostaje vam samo još da parazitirate dok možete a to vam dozvoljavaju ovi što ih kritikujete i pljujete.Isti ste.
  • Mastodont

    22.01.2017 14:35
    @N.SAD

    'Ako se nekome pliva neka pliva, ako neko želi da obeleži Bogojavljanje na ovaj način i vrati se tradiciji koja je davno ukinuta a svi znamo po čijoj direktivi pa neka obeležava a to što bi oni što ostavljaju negativne komentare rado plivali da smeju u znak obeležavanja 6 aprila i sl. to je njihov problem.'

    A ako se nekom smeje ljudskoj gluposti nek se smeje, retardima na to ostaje samo bulažnjenje o 6. aprilu i slićna buncanja.
  • N.SAD

    22.01.2017 10:41
    Mnogi su zaboravili da je Tito odavno umro.Ako se nekome pliva neka pliva, ako neko želi da obeleži Bogojavljanje na ovaj način i vrati se tradiciji koja je davno ukinuta a svi znamo po čijoj direktivi pa neka obeležava a to što bi oni što ostavljaju negativne komentare rado plivali da smeju u znak obeležavanja 6 aprila i sl. to je njihov problem.Mnogi bi da smeju takođe kao nekad jahali pravoslavne sveštenike i čupali im bradu.Prepoznaće se oni u ovome tekstu ali na njihovu žalost to neće moći ostvariti.Njihove ,,vođe'' su i dalje na mnogim čelnim pozicijama u Vojvodini ulizujući se SNS-u jer čitav život su kao zmije, nešto su radili ali od ležeći i za to dobro plaćeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti