Besplatno spremaju osmake za srednju školu, ali im nedostaje prostor u Novom Sadu

Nezaposleni profesori i studenti volonteri držaće besplatne časove iz srpskog jezika, matematike, hemije i fizike, kao pripremu za upis u srednju školu.

Časove organizuje Udruženje Veseli voz, četvrtu godinu za redom, ali ove godine za sada samo u Futogu, zbog nedostatka novca za iznajmljivanje prostorija.

Kako za 021 kaže predsednica udruženja Violeta Maksović, ranije su im pojedine mesne zajednice u Novom Sadu ustupale prostorije, što sada nije slučaj, tako da će zainteresovana deca iz Novog Sada morati da idu u Futog, ako se nešto ne promeni.

"Nemam novca da zakupim prostor. Pre dve godine smo imali preko stotinu učenika u Novom Sadu, ali su nam ustupali prostor. Iz tog razloga će časovi biti samo u Futogu, a deca iz Novog Sada mogu da dolaze", kaže ona za 021.

Kako dodaje, ukoliko im neko ustupi prostor, volonteri će časove držati i u Novom Sadu. Prijave traju do 15. februara.

"Časovi počinju 1. marta, a traju do samog prijemnog ispita. Drže ih budući prosvetari, potpuno besplatno. Ovo je za njih lep rad na terenu. Nemam problem da pronađem studente i volontere, mnogo ih je u Novom Sadu i zaista su sjajni. Njima je jedini benefit i motivacija praksa, da steknu samopouzdanje. Gledam da grupe budu šarenolike kako bi sutra kada počnu da rade imali bolju sliku rada u učionicama", objašnjava za naš portal predsednica udruženja Veseli voz.

Zainteresovani roditelji mogu da se jave preko Fejsbuk stranice udruženja "Veseli voz", odu lično u udruženje u Ulicu Republike Srpske 45,  ili pozovu na broj telefona 062/86-23-945.

"Veseli voz" inače tokom godine organizuje i besplatne časove za lakše savladavanje gradiva iz drugih predmeta.

Podsetimo na pozitivan primer nezaposlene profesorke srpskog jezika Nevene Dražović iz Kraljeva koja besplatno priprema osmake za prijemni u svom mestu, o čemu više OVDE.

  • Ана Б.

    01.02.2017 15:06
    Лепо!
    Само да подсетим да у свакој основној школи наставници својим осмацима такође бесплатно држе часове припреме за завршни испит.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti