Predložena izgradnja Aleje zaslužnih građana u Novom Sadu

JKP "Lisje" predložilo je Gradu da razmotri mogućnost da se na Gradskom groblju izgradi Aleja zaslužnih građana.
"Lisje" je predložilo da se formira komisija koja će utvrditi kriterijume za dodelu statusa zaslužnog građanina, kao i način regulisanja obaveza kada je reč o održavanju aleja, tj. grobnih mesta.
 
Inicijativa je usledila nakon predloga Društva za rusinski jezik, književnost i kulturu da se grobna mesta istaknutih pesnika oslobode plaćanja naknade za njihovo održavanje, s obzirom na doprinos ovih pojedinaca. Konkretno, predlogom su obuhvaćena grobna mesta pisaca Miroslava Antića, Mikole M. Kočiša, Ferenca Fehera i Radeta Obrenovića. 
 
S obzirom na to da važeća gradska odluka propisuje da su naknade oslobođena samo grobna mesta na Spomen groblju i mesta u kojima su sahranjeni narodni heroji, za sada ne postoje uslovi da se naknade oslobađaju i druga grobna mesta.
 
Više o zahtevu Društva za rusinski jezik čitajte OVDE.
  • PISCI

    02.02.2017 23:40
    SU VEC
    POGRESNO JE NEKOG NAPADATI A DA NI TI NEMAS ILI NE CITAS TEKSTOVE OD RANIJE JER MIKA ANTIC I OSTALA TROICA SU VEC SAHRANJENI U ALEJI PESNIKA
  • Etika

    02.02.2017 07:13
    posto ne pada nista s neba kad jedan nesto ne plati ili dobije uzme se drudom. Tako je i sada pocivanje u mermernim robnicama 50 % jeftinije nego u americkoj parceli koja je po kvalitetu bar 5 ako ne i 50x gora a u grobu na koji mozes da stavis spomenik kakav zelis 4 puta jeftinije . Dakle3 u grobu mozes da pocivas 4 puta duze nego u americkoj parceli za iste pare . Ako ovaj sto ima tanku plocu vertikalnu i zubacu plti za 15 godina sve dazbine koje su promenjive a na danasnji dan 70.000, za te pare se u grobu sa spomenikom moze provesti 60 godina. Eto koliko smo ravnopravni.itate se ko je lud da zakupi skuplje a losije . Pa onaj kom to tako ne prikazu vec ga navuku na iste uslove a posle ih promene iz KORENA kao da je smrt kacenje na sbb pa da moze da se premesta pokojnik. Ugovor ne vidi niko dve dok ne plati racun i onda ga ne dobije da ga prostudira vec odmah da potpise.
    . Nije u redu ni sa se koristi za neke gradjane 4 i 10 puta veci prostor jer to slucaj cini jos gorim nego sto jeste. Prostor je alibi za ekshumacije gradjana pa kako onda jedni pocivaju na 10 i vise m2 a drugi na 2 ili grobnici na gomilu tzv osarijum. Oasirujem je kao Jasenovačka grobnica.Ako posle 10 godna pocivanja ne obnovite u roku od god dana ugovor o zakupu idete u zajednicku grobnicu kao da ste u Jasenovcu. Moze i aleja velikana da bude racionalnija da svi jednaki po ustavu dobiju svoja 2 m2.Ako se u NS u aleju sahranjuje i porodica naravno da treba da se plati .
  • Neko ko ume da cita

    01.02.2017 18:45
    @ko su ti
    Konkretno, predlogom su obuhvaćena grobna mesta pisaca Miroslava Antića, Mikole M. Kočiša, Ferenca Fehera i Radeta Obrenovića.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti