Odbornici u petak o kandidovanju Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture

Odbornici Skupštine grada će na sednici u petak, 24. februara raspravljati o radu Organizacionog odbora za kandidovanje Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, za period od 2011. do 2016. godine.

Ovaj izveštaj će se naći pred odbornicima sa zakašnjenjem od nekoliko godina, pri čemu je u međuvremenu Novi Sad i osvojio ovu titulu. Sam izveštaj predstavlja dokument od preko 100 stranica, od kojih 90 odsto otpada na saopštenja za javnost koja je Odbor izdao u prethodnih nekoliko godina. Na samo nekoliko strana iznosi se grubi finansijski izveštaji i iz njega se vidi da je Novi Sad već dao 51,2 miliona dinara za kandidovanje za Evropsku prestonicu kulture.

Iz izveštaja se vidi da je 2011. i 2012. godine upotrebljeno samo 3,3 miliona dinara, a nakon promene vlasti u gradu, troškovi su skočili i godišnje odlazi do 15 miliona za kandidaturu. Iz ovih šturih izveštaja se još samo može videti da je novac u osnovi otišao na tzv. "stručne i druge usluge", u iznosu od preko 40 miliona dinara, zbog čega javnost i odbornici neće moći da saznaju za šta je konkretno upotrebljen novac u postupku kandidovanja za EPK2021.

Skupština će u petak pored ovoga razmatrati predlog osnivačkog akta Kulturnog centra Rumenka, dopuniti osnivački akt JKP "Čistoća", predlog regulacionog plana dela Institutskog puta u Sremskoj Kamnici, kao i plana radne zone u Rumenki.

Na dnevnom redu će biti i nekoliko kadrovskih izmena, od kojih je najznačajnija promena člana Komisija za planove, pa će tako član ovog radnog tela umesto Marka Jovanovića postati arhitekta Radonja Dabetić, poznat novosadskoj javnosti kao autor Zonedovog solitera na Bulevaru Evrope, Bulevar centra na Bulevaru oslobođenja i rekonstrukcije Norka i drugih objekata.

  • Anonimka

    21.02.2017 11:47
    Lepo
    Novi Sad bi trebao zaista da se kandiduje za prestonicu kulture. Grad ima mnogo šta da ponudi svojim građanima, od pozorišta do festivala.
  • penzioner

    21.02.2017 08:43
    Nemojte molim vas
    Ta ostavite se pretonice,grad kulture!
    Vi ocito ne setate Novim Sadom.Grad nam izgleda kao da je juce bombardovan,pocevsi od puteva,biciklistickih staza,fasada,idjubreta na sve strane,deponija oko kanti za djubre itd....Za 50 godina se nece popraviti sve sta bi trebalo da se popravi da bi se pokazao grad nekom strancu kao grad okuapan lepotom ,mirom i ljubavlju.
    Pre su sebi dosli Japanci posle atomske bombe.
    Nas mentalitet je daaaaaaaaaleko od Japanskog.
    A samo ce te vi imati koristi od toga(materijalne) i sve sto kazete je laz!
    Navikli smo!
  • Stanko

    21.02.2017 06:00
    Hahaha
    Kultura je isto kao i Bozije zapovesti. Ne ktadi, Ne otimaj tude, Ne unistavaj drugog, Svima je jednak stomak, Ne lazi...... I sada ce oni osnovati Agenciju Kulture, pa tu treba Direktor, a bit ce prevarant, nemoralista..... a nama ce ubaciti kroz razna placanja 1% vise i objasniti da je to ,,malo'' a od toga ce ziveti 10-ak partijski podobnih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti