Novac od pokrajine za zgradu Hitne pomoći i sređivanje ulica

Novosadska vlast je na konkursima Pokrajinske vlade dobila 308 miliona dinara.

Novac je dobijen na konkursu za sufinasiranje projekata u oblasti zdravstva i to 204.839.923 dinara. Novi Sad će to upotrebiti za izgradnju zgrade Hitne pomoći na Telepu. Radovi na ovom objektu će uskoro početi, a prema tenderu njihova vrednost je 410 miliona dinara, tako da će Pokrajina pokriti oko polovine troškova. Inače, u budžetu Novog Sada je ranije bilo navedeno da će izgradnja koštati 521 milion i da će delom biti finansirana i iz pokrajinskog budžeta.

Drugi deo sume od 103.477.467 dinara Novi Sad je dobio na konkursu za sufiansiranje projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture. U obrazloženju nije navedeno koji će tačno radovi biti finansirani, mada se prema nekim ranijim najavama očekuje da je u pitanju rekonstrukcija Miletićeve ulice i uređenje kolovoza u Partizanskoj ulici.

Dodajmo da Novi Sad nije dobio ni dinar na pokrajinskim konkursima za vodosnabdevanje, razvoj sporta, lokalni i ekonomski razvoj, kulturu i obrazovanje.

  • Matica

    23.02.2017 08:39
    Red bi bio da sredite kompletnu ulicu Matice Srpske, strasno je na sta lici ta ulica sa sve najstarijom institucijom u zemlji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti