FOTO: Milioni za tezge koje niko ne koristi, a nepoznato ni kada će

Nove tezge na Satelitskoj pijaci, za čiju je nabavku i opremanje izdvojeno skoro sedam miliona dinara i posle godinu dana stoje prazne.
Tokom predizborne kampanje 2016. godine komunalno preduzeće "Tržnica Novi Sad" otvorilo je novi plato satelitske pijace, a ujedno predstavilo i 70 novih tezgi. Svrha ovog platoa i tezgi jeste da se prilikom izgradnje novog bulevara, odnosno spajanja ulica Bate Brkića i Futoškog puta, zakupci nastave sa neometanim radom. Ipak, skoro godinu dana kasnije ove tezge skupljaju prašinu, a novi plato je i dalje prazan.
 
Izvršni direktor Tržnice Dragoslav Gavrančić kaže za 021 da će tezge biti iskorištene, ali kada će to tačno biti, ne može da tvrdi. Njihova korisnost uslovljena je spajanjem ulice Bate Brkića i Futoškog puta, ali i dugo najavljivanom rekonstrukcijom Satelitske pijace.
 
"Mi smo to uradili kao pripremu za rekonstrukciju satelitske pijace kada dođe do toga, a mi zavisimo od izgradnje bulevara. Da nismo to uradili i da je bulevar urađen kako je tadašnji Zavod za izgradnju grada najavljivao, mi ne bismo imali gde sa zakupcima. Mi moramo da pratimo te radove, dakle sada moramo da čekamo. Jednostavno, ne zavisi od nas", navodi Gavrančić.
 
  
 
Planira se da radovi na izgradnji bulevara budu nastavljeni u ovoj godini, ali to nije sigurno zbog sudskih sporova nad parcelama. Nesigurno je i investiranje u obnovu Satelitske pijace. Naime, krajem prošle godine "Tržnica" je odustala od rekonstrukcije, zbog nedostatka novčanih sredstava. Najavljeno je da će tender biti obnovljen ove godine, ali sada to nije sigurno, jer u "Tržnici" postoje drugi prioriteti.
 
"Iskreno ne mogu reći kako će završiti priča kada je u pitanju Satelitska pijaca. Imamo još stvari koje moramo da uradimo, jedan od prioriteta je hala na Najlonu i traže od nas da nastavimo sa tim trendom", dodaje naš sagovornik.
 
Međutim, zainteresovani zakupci mogu već sada da iznajme tezge na dnevnoj bazi. Ipak, zainteresovanih za to nema. Zakupci uglavnom koriste tezge na koje su koristili i ranije, kupci znaju gde se nalaze, pa ne žele da menjaju lokaciju. 
 
Za nabavku tezgi iz budžeta je izdvojeno 3,5 miliona dinara, za izradu platoa još 2,5 miliona, dok je za infrastrukturu plaćeno milion dinara. 
  • ĐURA

    28.02.2017 13:07
    gosn Dragoslave Gavrančiću
    Kod primanja PLATE vas niko NE OMETA(naravno sem žene...)
  • goca

    27.02.2017 18:22
    prljavština i nebriga grada
    Okolina satelitske pijace ruglo za naš grad prljavština i đubre, ko će ih odkloniti. Bojimo se zaraze i tu ništa ne kupujemo ali tu stanujemo na žalost.Kome se obratiti u gradu, kad smo već sve obavestili . Dogovorili smo se da izađemo pred skupštinu grada da ih obavestimo kako bi se mi i naša deca zaštitili od zaraze. ako neko zna još kome možemo dase obratimo sem komunalaca ičistoće neka napiše.
  • Dekins

    27.02.2017 16:18
    Smisao
    Tezge treba da stoje ako pijaca postoji i očigledno da ako ima onih koji stoje van pijace i prodaju robu a ne treba tamo da stoje, i to je posao komunalne, tržišne,poljoprivredne policije inspekcije ili već . Ti koji prodaju ne plaćaju pdv i normalno je da budu na pijaci zbog svih nas (kontrole robe) kao i zbog slobodnog parkinga koji su yi zauzeli. A ko je po kojim parama i uslovima dobio posao za to služe druge policije da ispitaju. Naravučenije da ovde se radi o tome da ne rade svi svoj posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti