Građani ljuti na Klinički centar Vojvodine

Novosađani kojima je potreban pregled u Poliklinici Kliničkog centra Vojvodine i u najboljim okolnostima jedva dolaze do lekarske pomoći u ovoj zdravstvenoj ustnovi.

Novosađani kojima je potreban pregled u Poliklinici Kliničkog centra Vojvodine i u najboljim okolnostima jedva dolaze do lekarske pomoći u ovoj zdravstvenoj ustnovi. Među građanima s kojima smo razgovarali, nismo mogli da nađemo nekog ko je rekao da je bez maltretiranja mogao doći do lekara specijaliste.

"Jako teško. Htela sam da zakažem kod gastrologa i rekli su mi da mogu samo 25., a za endokrinologa su mi zakazali za 15. decembar. Inače, ja sam šećeraš i to mi je jako kasno."

"Ja treba da idem kod endokrinologa. Juče sam bio u Zmaj Ognjena Vuka, a gde god odem kažu- za mesec dana zakazivanje. U pet domova zdravlja i poliklinici nema dva endorkinologa."

"Bilo mi je jako teško da zakažem. Pošto sam zakazivala MGA, a to se zakazuje samo jednom u mesecu, dolazila sam u pet sati ujutru. Bila sam dvadesetpeta na redu."

"Ja kažem - hajde, pusti me sad kad sam tu, da zakažem odmah. Ona (sestra) kaže - ne. Međutim, kad god pozoveš zauzeto je, ne možeš, pa doćićeš, a često se ni ne jave."

"Katastrofalno teško. Šta da vam kažem? Mesec dana sam ležala u bolnici, ništa mi nisu uradili. Sad me vodaju i šetaju. Čekam po mesec, dva, tri, da bih stigla do nekog rešenja ili do toga da vidim od čega sam bolesna i šta mi je. Uglavnom - katastrofa."  

Dve linije za celu Vojvodinu, pa šta nam Bog da

Nakon višečasovne provere tvrdnji građana, na primeru rada gastroenterologa, novinari Radija 021 su se uverili u ispravnost takvih tvrdnji. Umesto da vam se neko javi i bar kaže da u dogledno vreme ne možete dobiti zdravstvenu pomoć, kada pozovete broj internističke službe 6610-102, čujete samo signal zauzeća veze. Ukoliko pak pozovete centralu Kliničkog centra, dobićete malo ohrabrenja.

Operater: "Klinički centar, izvolite".

Novinarka Radija 021: "Dobar dan".

Operater: "Dobar dan".

Novinarka Radija 021: "Kažite mi molim vas, zovem od jutros, broj 6610-102; pokušavam da zakažem kod gastroenterologa, ali stalno je zauzeto. Da li postoji još neki broj?"

Operater: "Da, postoji. Kako da ne. Dva broja postoje. Ne znam ko Vam je dao jedan broj. Ima i drugi: 484-39-64. Znači, onaj 6610-102 i ovaj što sam Vam sad rekao, to su jedina dva broja koja postoje za zakazivanje za celu Vojvodinu. I morate biti uporni kada zovete. Jedan, pa drugi, pa šta nam Bog da. I meni i Vama."

Novinarka Radija 021: "Dobro, hvala Vam".

Operater: "Znate, samo budite uporni."

Novinarka Radija 021: "Hvala Vam. Prijatno."

Operter: "Važi. Prijatno."

Upornost se u našem slučaju nije isplatila, a da stanje nije baš strašno, nezvanično su pokušali da nas uvere u Kliničkom centru, navodeći da su za zakazivanje otvorene četiri telefonske linije, a ne jedna kako tvrde pojedini građani. Zvaničan odgovor i objašnjenje za takvo stanje, koje građani karakterišu kao katastrofalno, iz ove zdravstvene institucije međutim još nismo dobili.

Ne plašite se nemogućnosti lečenja

Podsetimo da je Radio 021, pre nekoliko meseci ukazao na ovaj problem građana, ali se od tada ništa nije promenilo, pa u najmanju ruku čude izjave predsednika pokrajinske Vlade, Bojana Pajtića, koji često koristi priliku da kaže kako se se u Vojvodini niko ne sme plašiti bolesti i nemogućnosti lečenja. Na jednu takvu apsurdnu, u odnosu na situaciju, podsetićemo i ovom prilikom.

"Danas želimo da uputimo javni poziv građanima Vojvodine da provere svoje zdravlje, da budu svesni toga da je njihovo zdravlje važno, ne samo njima, nego i članovima njihovih porodica. Važno je i celom društvu. Zbog toga je važno da zdravo žive, da kontrolišu svoje zdravstveno stanje i da na prvi znak eventualnog poremećaja u zdravlju, reaguju", izjavio je predsednik Vlade Vojvodine. (Larisa Onodi i Dejan Stojičić)

  • 03.09.2012 13:07
    Stevan
    Sve ce to Vucic srediti,samo da pohapsi prvo one koje treba.
  • Весна

    15.08.2012 22:14
    Разочарана
    РЗЗО срам вас било!
  • Nezadovoljna

    23.01.2012 01:10
    Nezadovoljna
    Sramota koliko čekanja kod lekara ,protekcije i drskosti .U svemu smo najgori u svetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti