Sav novac ide za obnovu postojećih vrtića u Novom Sadu

Za održavanje i opremanje 64 vrtića Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" ove godine iz gradskog budžeta biće izdvojeno 97,6 miliona dinara.

Međutim, ova sredstva su dovoljna samo za radove u tek nekoliko objekata, tako da proširenja kapaciteta neće biti.

Najviše novca, 37,2 miliona dinara, će otići na završetak obnove vrtića u Zlatne grede 6, koji je bio zatvoren nekoliko godina jer se kuća urušavala. Radovi su započeti prošle godine.

Rekonstrukcija očekuje i vrtić u Pap Pavla 9 i za to je planirano osam miliona dinara. Značajnija sredstva su planirana i za Centralnu kuhinju koja već tri godine čeka da bude konačno završena, pa će pet miliona dinara biti utrošeno za izgradnju agregata i priključaka, kao i još 1,2 miliona dinara za tehničku dokumentaciju. Međutim, i dalje je neizvesno kada će ovaj objekat biti završen.

Budžetska sredstva su planirana i za rekonstrukciju kotlovskih postrojenja u vrtiću u Rumenki u visini od tri miliona dinara, a 3,5 miliona za razne radove na održavanju vrtića u Stevana Hristića na Novom naselju.

Predviđeno je i da se osam miliona dinara upotrebi za različite radove u vrtićima u ulicama Antona Urbana, Alekse Šantića, Save Kovačevića 7 i u Veterniku u Ulici Kralja Aleksandra, kao i još 1,5 milion dinara za održavanje vrtića u Starim Ledincima.

Drugih radova u vrtićima neće biti.

Dva miliona dinara biće utrošeno za raznu tehničku dokumentaciju, dok će pet miliona dinara biti potrebno za legalizaciju nekoliko objekata predškolske ustanove. Takođe, Grad će iz kase dati 2,5 miliona dinara za kupovinu jednog vozila za dostavu hrane i još 8,7 miliona dinara će se upotrebiti za administrativnu opremu za sve vrtiće.

Podsetimo, Svetska banka dala je Srbiji kredit od 50 miliona dolara da obnovi postojeće i otvori nove vrtiće. Novi Sad će pokušati da dobije deo tog novca, od kojeg bi bio izgrađen novi vrtić na Klisi. O tome opštinije možete pročitati OVDE.

  • Mikula

    27.02.2017 15:24
    @miliman
    Prezime kolega...prezime :)))))))
  • Miliman

    27.02.2017 15:03
    Privatna zabavista
    Zato Milos samo broji lovu. A deca u ocajnim uslovima. Napravio čovek privatno zabaviste i postao milioner, a sve na kombinaciju uplata iz grada preko reda...
  • darko

    27.02.2017 12:19
    Centralna kuhinja jos nije zavrsena?? Pa to je bilo pri kraju dok su jos zuti bili na vlasti. Ovi su vec u drugom mandatu i nisu uspeli da zavrse. Vidi se kako vlast brine o najmladjima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti