Štrajk u JKP "Stan" za desetak dana

Sindikat radnika u JKP Stan potvrdio je će za desetak dana početi štrajk zbog loše finansijske situacije u preduzeću i nepostojanja plana za izlazak iz krize.

Sindikat radnika u JKP Stan potvrdio je će za desetak dana početi štrajk zbog loše finansijske situacije u preduzeću i nepostojanja plana za izlazak iz krize. Tri osnovna zahteva odnose se na isplatu zaostalih plata, završetak pregovora o kolektivnom ugovoru i ispitivanje odgovornosti rukovodilaca zbog stanja u kom se našla firma.

Sindikat se protivi planu Grada da obezbedi novac za socijalni program za odlazak 120 od 430 zaposlenih radnika, kao tehnološki višak i smatra da je potrebno da im se obezbedi više posla. Stan ima preko pola milijarde duga prema bankama i dobavljačima, a održava preko 90% stambenog fonda u Novom Sadu.

Sindikalci su nezadovoljni i što je Grad ovo preduzeće u potpunosti prepustio tržištu pa im se čini da se to namerno radi "ne bi li se preduzeće prepustilo privatnicima i ne bi li održavanje zgrada preuzeli pojedinci". Prosečne plate su trenutno oko 22.000 dinara.

  • Mister X

    16.11.2010 14:13
    Ako bude štrajkovao i Blažo Ilić, neće se primetiti bilo kakva promena. On ništa ne radi od trenutka kada se zaposlio u "Stanu".
  • TITO

    16.11.2010 13:04
    Novosadjanki sa lošim iskustvima
    Narodu niko nije udovoljio,a posebno kada imaju odredjene kvarove.Ali vi kao ,,vlasnik stana,, i vaše komšije imate pravo da sklapate ugovore o održavanju zgrada sa nekom drugom firmom.
  • Novosadjanka

    16.11.2010 11:00
    Lose iskustvo
    Ako hocete pridruzite i ovu moju pricu onim koji su imali lose iskustvo sa JKP "STAN".
    Pre 2 meseca pocela je da izbija vlaga na zidu
    sobe,koji je spojen sa kupatilom.Kako nemam ni jednu cev u tom zidu obavestila sam predsednika stanara,i on je pozvao JKP"STAN".
    Na jedvite jade su se "smislili"da dodju i to posle nekoliko poziva........???????
    Kada su dosli "dijagnoza"je bila propale fugne izmedju plocica,pa kada se tusiramo vlaga probija na zid......???
    Nisu hteli da provere da nije mozda "pukla" neka cev.Verovatno zato sto su malo placeni...!
    Sada bi da strajkuju....kome? Redovno placam
    racune,a sada pocinjem da razmisljam da i ja
    "strajkujem" pa da vise ne platim.
    Nazalost,spadam u onu grupu koja prvo plati racune,pa posle koliko ostane....Da,kazem nazalost,posto ocigledno nisam trebala ispadoh
    budala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.