Kružni tok na Bulevaru Evrope

Projekat izgradnje Bulevara Evrope biće izmenjen pa će na ukrštanju te saobraćajnice sa Ulicom Kornelija Stankovića i Rumenačkim putem biti postavljene dve kružne raskrsnice.
Projekat izgradnje Bulevara Evrope biće izmenjen pa će na ukrštanju te saobraćajnice sa Ulicom Kornelija Stankovića i Rumenačkim putem biti postavljene dve kružne raskrsnice.

Prema rečima gradonačelnika Igora Pavličića, ovakva odluka doneta je da bi se usporio saobraćaj na pomenutoj deonici. Ovo će biti prvi kružni tokovi u Novom Sadu, koji će biti naknadno sagrađeni i na ukrštanju Somborskog bulevara, Bulevara Evrope, ulice Cara Dušana i Bulevara cara Lazara.

Topli novembarski dani omogućili su da počnu i radovi na asfaltiranju Bulevara Evrope. U Zavodu za izgradnju grada očekuju da će do Nove godine biti završeno asfaltiranje prva dva zaštitna sloja ukoliko to vremenske prilike dozvole. Čim se asfaltiranje završi, taj deo Bulevara biće pušten u saobraćaj, pri čemu će naredne godine uslediti i postavljanje poslednjeg sloja asfalta.

Treća deonica Bulevara Evrope duga je oko 1,8 kilometara, a vrednost radova je oko 602 miliona dinara.

  • Kruzni

    31.01.2011 12:18
    Protok
    Tamo gde je velika gustina saobracaja po automatizmu su raskrsnice gde se saobracaj regulise semaforima "usko grlo", bolje receno kocnica da se on normalno i bez veceg zastoja odvija. Iz tih razloga se izvode raskrsnice sa kruznim tokom jer tu saobracaj nema zastoja vec se usporeno odvija non stop.
  • instruktor

    26.11.2010 14:22
    uraaaa
    konacno kruzni tokovi.problem moze biti samo kod novih vozaca jer oni sada jos uvek uce na testovima da vozilo koje je u kruznom toku mora propustiti onoga koji mu dolazi sa desne strane.nijedna raskrsnica nije pokazana kandidatima sa znakovima odnosno trouglom,ali ne sumnjam da ce brzo shvatiti.
  • G

    20.11.2010 05:58
    A dobro - pa čovek ima samo 5 pomoćnika, nije čudno da sa tako malim brojem pomoćnika notorno lupeta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti