Kontrola na prometnim raskrsnicama

Saobraćajna policija je proteklih dana pojačala kontrole na najfrekventnijim saobraćajnicama u Novom Sadu.
Saobraćajna policija je proteklih dana pojačala kontrole na najfrekventnijim saobraćajnicama u Novom Sadu.

Načelnik Odeljenja saobraćajne policije Milovan Glođović kaže da se najviše se kontroliše da li se vozači kreću propisanom brzinom, da li pretiču na mestima na kojima to nije dozvoljeno, iz koje trake skreću na raskrsnicama, da li pričaju mobilnim telefonom, poštuju saobraćajnu signalizaciju i da li koriste pojas.

Odskora je počela i pojačana kontrola traktora u prigradskim naseljima. ''Trudimo se da kontrolišemo i pešake jer su i oni učesnici u saobraćaju. Pratimo da li prelaze put na obeleženom pešačkom prelazu, da li prelaze na 'crveno', da li pričaju mobilnim telefonom dok prelaze ulicu koji im odvlači pažnju, te na taj način ugrožavaju svoj, ali i tuđe živote'', ističe Glođović, uz napomenu da se takve kontrole rade kroz akcije na mestima gde se najviše beleži takvih prekršaja.

To su punktovi kod Futoške i Limanske pijace i na Bulevaru Mihajla Pupina, ali i na drugim mestima.

  • Pablo

    17.11.2010 13:35
    Gradska vlast je totalno zakazala.
  • Rasa sa salasa

    17.11.2010 11:48
    Kacki most
    Mr. No je sve lepo rekao.
    Dodao bih jos par stvari...
    Jel treba da se doceka da most proglase opasanim za prelazak i zatvore, ili je moglo sve to malo da se predupredi?
    Ko uopste u ovom gradu odrzava mostove?
    Ko je dao nalog za rekonstrukciju? I kako?
    Bez ikakvih tragova i tendera...
    Fantomskoj firmi NS Most u kojoj verovatno nema nijedan Novosadjanin...
    Mostogradnjina skalamerija od opreme je vec mesecima na mostu. Namerno ne kazem na gradilistu, posto to nije... Nema ni ograde, ni gradilisne table, ni natpisa ko radi, sta radi, po cijem projektu, ko je nadzor, ko je investitor?! Pri tome se ne pusta temerinska petlja iako su svi rokovi vec prosli. Istina ovo je u nadleznosti republike... Jednostavno ovim gradom vladaju meljovi i BG poltroni koji nemaju m... da bilo kome sta prigovore. Gradski ministar za saobracaj ima cetr razreda srednje, a gradonacelnik i direktor ZIGa su korumpirani.
    Mozda me najvise u celoj prici iritira indiferentnost medija. Ne secam se ijednog clanka ili reportaze o kackom mostu, i svakodnevnom nepotrebnom maltretiranju gradjana ovog grada!
  • semtex

    17.11.2010 10:11
    pesaci
    Saobracajna kultura pesaka je zapanjujuce gora nego vecine vozaca.Prelasci na crveno,pretrcavanja van pesackog,istrcavanja izmedju buseva,a naj omiljeniji su mi oni sto setaju kao ovce...belom linijom posred sora pa lagano ko oslobodioc.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti