Fridman otvara džez festival

Koncertom Dejvida Fridmana, u Srpskom narodnom pozorištu, večeras će biti otvoren Novosadski džez festival.
Koncertom Dejvida Fridmana, u Srpskom narodnom pozorištu, večeras će biti otvoren Novosadski džez festival.

Fridmanu će to biti prvi nastup na našim prostorima, a prve večeri nastupiće još i Valas Runi grupa, te Skot Hamilton i Abraham Barton – Erik Mekperson kvarteti. Vesna Kaćanski iz Kulturnog centra grada, kaže da će u glavnom programu festivala naredne dve večeri nastupiti još sedam ansambala: „Rekla bih da je možda Edi Palmijeri izazvao najveće interesovanje, što nije ništa neobično. Ali veliko interesovanje vlada za ceo program“.

Edi Palmijeri će zatvoriti ovogodišnji festival u subotu izvođenjem latino džeza, a jedna od zvezdi večeri u petak, biće Milan Svoboda, koji iz Praga dolazi sa big bendom. Vesna Kaćanski kaže da će se ovogodišnji džez festival razlikovati od prošlogodišnjeg održanom u Novom Sadu, ali i od drugih održanih u Srbiji.

„Pre svega zbog toga što je ovo mejn strim festival i što želimo da se na ovom festivalu svira autorska muzika. To ne znači da nema i neke druge muzike, ali to su neke naše dve osnovne karakteristike“, kaže Vesna Kaćanski iz Kulturnog centra, koji je organizator manifestacije.

Cena pojedinačnih karata za koncerte je 800, dok komplet karata za sve festivalske večeri košta 2.000 dinara. (D.S.)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti