Žene žrtve porodičnog nasilja prioritet u zapošljavanju

Prilikom predstavljanja programa Akcionog plana zapošljavanja za 2017. godinu, član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević naglasio je da žene žrtve porodičnog nasilja imaju prioritet u odnosu na druge zapošljive kategorije.
V.d. direktora Centra za socijalni rad Dobrila Čačija istakla je da je ekonomsko osnaživanje žena, pored prevencije, mogućnost da žene i žrtve nasilja nađu rešenje za probleme u kojima se nalaze i prevaziđu momenat ekonomski ugroženosti. 
 
"Jedan od razloga zašto žene trpe nasilje je i ekonomska zavisnost, zbog čega se i trudimo da ih ekonomski osnažimo. Zapošljavanje žrtava nasilja je ključni način rešavanja problema nasilja u porodici i posledica nasilja u porodici", navela je Čačija.  
 
Konferencija "Ekonomsko osnaživanje žrtava nasilja u porodici" održana je danas u Centru za socijalni rad, a reč je o prezentaciji mera zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje, Grada Novog Sada i obuke Edukativnog centra.
  • @@Skretničar

    21.03.2017 12:58
    ravnopravnost je vec postignuta i postoji i na papiru i bez papira, sve sto je usledilo godinama posle toga je bio obican uzas-sto se tice ismevanja i sramocenja, vi drugo i ne znate osim toga i nabacivanja kolektivne krivice polovini populacije ove planete
  • Pronalazač

    21.03.2017 11:43
    Registrovani patent
    Sad će mnogi žene da pretvore u žrtve nasilja, kako bi dobile posao.
    Neko da novac, neko lepi plakate, a neko eto, mora da postane nasilnik kako bi mu žena dobila posao.
    Das is ajne serbiše patent.
  • @Skretničar

    21.03.2017 11:21
    Slazem se, to se zove pozitivna diskriminacija, i uobicajena je u borbi za ravnopravnost. Kad ravnopravnost bude stvarna, a ne na papiru, onda ovo vise nece biti potrebno. Ovako, neophodno je imati plan u kojem ugrozene i manjinske kategorije imaju tacno neki, planirani korak ispred drugih kojima nista ne fali. Ljudi kojima ovo smeta su ismejani u jednom filmu Mister Bina gde se on trka sa detetom i bude jako ponosan kad stigne prvi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti