Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi 22. i 23. marta na FTN-u

Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi - KONTEH, 11. po redu, održaće se u sredu i četvrtak, 22. i 23. marta na Fakultetu tehničkih nauka.
Na konferenciji su se tim povodom obratili i Darija Medvedcki sa Fakulteta tehničkih nauka, Milica Stanković u ime organizacije EESTEC kao i Maja Božić predstavnica generalnog pokrovitelja Sajma softverske kompanije VegaIT.
 
"Grad Novi Sad sa zadovoljstvom podržava ovakve događaje, kao i sve one koji podstiču zapošljavanje stručnih mladih ljudi. Ovaj Sajam je primer dobre saradnje obrazovanja i privrede i ima dvosmernu komponentu. Mladi ljudi mogu da dođu do brojnih kontakata i steknu mogućnost zapošljavanja, a isto tako privatni sektor, odnosno kompanije koje učestvuju na Sajmu, mogu lakše doći do edukovanog kadra. Grad Novi Sad se trudi da bude spona između obrazovanja, privrede i nauke, inicirao je povećanje kvota za upis na Fakultetu tehničkih nauka, a učestvuje i u izgradnji Naučno-tehnološkog parka. Takođe, Grad u okviru Akcionog plana zapošljavanja izdvaja sredstva za obuke za deficitarna zanimanja, tu pre svega mislim na IT sektor i u tom smislu smatram da KONTEH svakako zavređuje pažnju", rekao je Milorad Radojević i dodao da će organizatori te značajne manifestacije uvek imati podršku Grada.
 
Darija Medvedcki sa Fakulteta tehničkih nauka istakla je da je taj fakultet ponosan na proaktivnost članova studentske organizacije EESTEC kao i to da će uvek podržavati sve njihove projekte.
 
Predstavljajući Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi KONTEH, u ime organizacije EESTEC Milica Stanković rekla je da je on koncipiran tako da se kompanije učesnice predstavljaju studentima u holu FTN, čime se studentima omogućava odlična prilika da stupe u kontakt sa poslodavcima koji uspešno posluju u našoj zemlji i regionu.
 
"Ovo je jedanaesti put da organizujemo ovaj sajam, i drago nam je da svake godine imamo sve više kompanija učesnica. Sajam je namenjen kako studentima sa FTN, studentima Univerziteta, tako i svim posetiocima Sajma iz Novog Sada, Vojvodine i čitave Srbije", rekla je Stanković i uputila zahvalnost Fakultetu tehničkih nauka i Gradu na podršci.
 
Pored generalnog pokrovitelja, softverske kompanije VegaIT, ove godine još 33 kompanije su prijavile svoje učešće na Sajmu, a neke od njih su "microsoft Development Center Serbia", RT-RK, TMNS, Execom, Levi9, Exlrt, Naovis i druge.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti