Srpsko narodno pozorište danas slavi 156. rođendan

Srpsko narodno pozorište proslaviće danas, 28. marta 156. rođendan, i tim povodom pripremilo je poseban program.
Dan će biti obeležen tradicionalnim obilaskom spomenika Jovanu Steriji Popoviću, Marini Olenjinoj i Peri Dobrinoviću, biste Drage Spasić i groba Stefana Stefanovića (kod Uspenske crkve) gde će delegacija položiti cveće. 
 
Biće otkrivena i tabla Prolaz Miloša Hadžića, koja će biti postavljena na zgradu SNP-a, u prolazu između Uspenske crkve i tehničkog ulaza SNP-a.
 
U donjem foajeu scene "Pera Dobrinović", u 11 časova, biće održana promocija knjige "Prolaz Miloša Hadžića" Anđelka Erdeljanina, u ambijentu otvorene izložbe "Glumački naši roditelji". Izložbu i promociju će otvoriti Miodrag Petrović, a o knjizi će govoriti Mileta Radovanović, Dejan Penčić Poljanski i autor Anđelko Erdeljanin.
 
Nakon promocije sledi Svečana akademija na sceni "Pera Dobrinović" kada će biti uručene Godišnje pohvale, nagrade i medalje Srpskog narodnog pozorišta. Svečanu akademiju besedom će otvoriti v.d. upravnika SNP-a Zoran Đerić.
 
U večernjim satima biće izvedene predstave "Gospođa ministarka" na sceni "Pera Dobrinović" i opera Stevana Divjakovića "Vladimir i Kosara" na sceni "Jovan Đorđević".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti