Obnovljen Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković posetio je danas Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, u Sremskoj Kamenici zbog kupovine 185 novih, najsavremenijih kreveta za bolničko lečenje, čime se obnovio kompletni posteljni fond koji je poslednjih 15 godina bio u izuzetno lošem stanju.
"U proteklih šest meseci iz pokrajinskog budžeta i budžetaSrbije na teritoriji Vojvodine, za lečenje obolelih od kardiovaskularnih bolesti, uloženo je preko pet stotina miliona dinara. To je najveća suma novca koja je ikada, u tako kratkom vremenskom roku, izdvojena u zdravstvu Vojvodine", istakao je sekretar Gojković.
 
On je, navodeći da je za potrebe Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, izdvojeno skoro dve stotine miliona dinara za poboljšanje kvaliteta lečenja pacijenata obolelih od kardiovaskularnih bolesti, ukazao i da je jedan od razloga za to što uzrok 57 odsto smrtnosti u Vojvodini, upravo čine kardiovaskularne bolesti.
 
"U cilju unapređenja rada u kardio hirurškim salama, kupljen je i najsavremeniji aparat za vantelesni krvotok. Ozbiljna sredstva uložena su i u sam objekat Insituta, kao i u nabavku vozila hitne pomoći, popravku infrastrukture, a to je ujedno i pokazatelj da Pokrajinska vlada vodi računa o zdravstvenom stanju građana Vojvodine", naveo je sekretar Gojković.
 
Prof. dr Aleksandar Redžek istakao je zadovoljstvo što Pokrajinska vlada, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, kao i sam Institut koji radi u intresu lečenja kardiovaskularnih bolesnika, prepoznaju potrebu za ulaganjem u nabavku nove opreme i da je zahvaljujući velikim investicijama u Institut, obezbeđeno mnogo kvalitetnije lečenje kardiovaskularnih bolesnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti