Prolećno razbuđivanje na Novosadskoj kritičnoj masi u petak

Poslednji martovski dan, petak, 31. mart, rezervisan je za Novosadsku kritičnu masu.

Učesnike očekuje prolećno razbuđivanje, što će doneti jednočasovna biciklistička vožnja, najavljuje za 021.rs organizator Marko Trifković, dodajući da se nada rekordnom broju biciklista.

"Ova Kritična masa definitivno će doneti prolećno razbuđivanje. Biciklisti su ljubitelji lepog vremena, tako da očekujemo veliki broj biciklista. Sat vremena će vožnja trajati, a ruta je duga 7 kilometara. Iz Limanskog parka ide preko Šekspirove i Narodnog fronta u Cara Dušana, zatim preko Futoške u Braće Ribnikar, pravo ka keju niz Maksima Gorkog i onda se sa Varadinskog mosta spušta ka centru, ka Trgu slobode, gde ćemo nastaviti druženje i tu provesti još neko vreme", kaže on za naš portal.

Trifković dodaje da učesnike očekuje i predstavljanje Biciklograd kartice kojom se mogu ostvariti brojni popusti.

"Važna stvar na Kritičnoj masi biće uključivanje u Biciklograd program, benefit karticom, za one koji budu zainteresovani. Kartica je sa popustima krojenim za bicikliste, za neka izletnička mesta, biciklističke servise i radnje, gradsku biblioteku i gomiIu drugih korisnih popusta", ukazuje on.

Vožnja startuje u petak u 17 sati iz Limanskog parka. Novosadska kritična masa je mesečni događaj koji promoviše vožnju bicikla kao zabavan i zdrav način prevoza.

  • antihm

    30.03.2017 15:18
    znači svaki dan ti par biciklista olupa auto i isprebija te? ne zajebavaj. biciklisti traže već par godina da nadležni rade svoj posao, uglavnom veoma uljudno. štaviše i daju smernice šta su problemi. tražimo da se ulica ne može tretirati kao poligon za vozače automobila i da se grad ne gradi makar kako i to je sve. ove stvari su toliko ukorenjene da je sasvim normalno da se bude odlučan u zahtevima. ne traži se nikakva milostinja i dobra volja, već nešto što je svugde u svetu normalno. a inače su vožnje kul i zezanje. idi dve tri nedelje na posao bajsom, možda ti neke stvari budu jasnije... :)
  • đokica

    30.03.2017 12:58
    Lepo od vas,što održavate
    cas Poznavanje Saobračajnih Propisa za Bicikliste...
  • Perica

    30.03.2017 10:50
    #####
    Mogli bi vi da se divite lepom vremenu i na BICIKLISTIČKOJ STAZI!!!???
    A,ne POSRED BULEVARA !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti