Produžen rok za prijavljivanje učesnika za Dunavsku sonatu

Rok za prijavu učesnika za festival "Dunavska sonata", produžen je do 20. aprila.
Pravo učešća imaju svi muzičari iz Vojvodine stariji od šest godina. Oni se mogu predstaviti samostalno, uz pratnju korepetitora, ili u sastavima(duo, trio, kvartet). Za učešće na festivalu mogu se prijaviti akapela horovi, kao i metal i rok sastavi koji će odsvirati dela klasične muzike u prilagođenom aranžmanu.
 
Svi zainteresovani muzičari, koji ispunjavaju date uslove, mogu se prijaviti na zvaničnu audiciju, slanjem kratke biografije i nazivom kompozicije kojom bi se predstavili na festivalu na našu internet adresu dunavska.sonata@gmail.com.  
 
Audicija će se održati 29. aprila, a odlukom stručnog žirija biće napravljena selekcija u tri kategorije: 
 
- Deca do 12 godina uzrasta 
- mladi do 20 godina
- Odrasli stariji od 20 godina. 
 
Nagradni fond festivala je 300.000 dinara. 
 
Festival će se održati 4, 11. i 18. avgusta na Štrandu
 
O festivalu:
 
Festival Dunavska sonata postoji od 2015. godine,  održava se leti, na plaži, petkom od 19 sati kada je ulaz za sve posetioce besplatan. Ovaj festival jedinstven je i po tome što promoviše elitnu kulturu na nesvakidašnji način, pružajući priliku svim uživaocima klasične muzike, da svoja omiljena dela dožive u sasvim drugačijem ambijentu. Upravo zato, pokazao se jednako omiljenim, kako među decom, tako i među starijom publikom. Tome svedoče i njihove godine. Najmlađi učesnik imao je imao pet godina, a najstariji 68. Do sada je na festivalu učestovalo preko stotinu učesnika. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti