Počela akcija uklanjanja divlje deponije na Klisi

Danas se počelo sa uklanjanjem divlje deponije na Temerinskom putu (preko puta restorana "Jet Set").

Akciju je inicirao Gradski odbor Zelene stranke.

- Važno je edukovati građane kako da na pravilan način odlažu otpad jer je za razgradnju otpada u prirodi potrebno vreme. Tako je na primer za razgradnju papira potrebno do dvanaest meseci, žvakaćim gumama do pet godina, plastičnim kesama do hiljadu godina, a staklo se nikad neće razgraditi. Čisto okruženje je pravo svih nas, i za to ćemo se boriti i u budućnosti - kazala je predsednica gradskog Saveta za zaštitu životne sredine i odbornica u Skupštini grada Ivana Vujasin.

Prema rečima direktora "Čistoća" Vladimira Zelenovića, to preduzeće će uvek podržati ovakve akcije, jer one doprinose poboljšavanju uslova života svih Novosađana.

- Mi svake godine na teritoriji Novog Sada uklonimo više hiljada divljih deponija. Nažalost, još uvek ima onih nesavesnih koji ugrožavaju svoju okolinu. Svakodnevno radimo na tome da grad održavamo čistim i urednim i u tom poslu očekujemo pomoć svih Novosađana - dodao je Zelenović.

Divlje deponije su ozbiljan ekološki problem koji, ukoliko se ne sanira na vreme, može imati negativan efekat na životnu sredinu i predstavlja ozbiljnu opasnost po zdravlje ljudi, u vidu širenja različitih zaraznih oboljenja.

  • Sale NS

    11.04.2017 13:48
    Preplanuli
    Da sistem funkcioniše kako treba ta deponija se nikada ne bi ni stvorila, a ne ovako služi za slikanje.
  • biciklista

    10.04.2017 17:25
    ovo đubrište sam prijavio komunalnoj inspekciji pre mnogo meseci, jer ne može da se prođe biciklom osim preko leševa životinja otpada i koječega. trebalo je davno da bude očišćena po nalogu komunalaca, a ne da se čeka apel bilo koje stranke...
  • Ja

    10.04.2017 16:44
    Zelena stranka?

    Ah da, koalicija sa SNS....poznato mi odnekle....a sekundarne sakupljače i ODLAGAČE đubreta ne smeju da diraju.

    Sigurni glasovi :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.