Radnici novosadskih javnih preduzeća dobili novi kolektivni ugovor

U Gradskoj kući danas je potpisan Poseban kolektivni ugovor između Gradskog veća i tri reprezentativna sindikata javnih preduzeća.

Ugovor koji se svake godine potpisuje u ime Grada potpisao je gradonačelnik Miloš Vučević, a u ime radnika Sindikat zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Novog Sada, Granski sindikat javnih saobraćajnih i komunalnih delatnosti "Nezavisnost" - Regionalno povereništvo Novi Sad i Sindikat zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije u Novom Sadu.

Kolektivnim ugovorom su uređena prava, obaveze i odgovornosti zaposlenih iz radnog odnosa u javno-komunalnim i drugim javnim preduzećima čiji je osnivač Grad Novi Sad, kao i međusobni odnosi učesnika tog kolektivnog ugovora.

Vučević je izrazio zadovoljstvo što su i ove godine usaglasili stavove i potpisali kolektivni ugovor, koji garantuje prava zaposlenih u javnim preduzećima.

Predsednik Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Novog Sada Zoran Radosavljević kaže da su sva tri sindikata našli zajednički jezik oko uslova, a da je Grad pokazao spremnost da se sa njima dogovori oko kolektivnog ugovora, čime se nastavlja saradnja koja traje nekoliko godina.

Sindikatima sad sledi pregovaranje sa rukovodstvima javnih preduzeća oko kolektivnih ugovora za svaku firmu pojedinačno, čime će se za svako preduzeće detaljnije definisati zaštita radnika u skladu sa Zakonom o radu i drugim aktima.

  • Privatni sektor

    12.04.2017 20:40
    Lovac Luka
    Problem je što će ta prava ovih radnika JP biti ostvarena na taj način što će svima biti podignute cene komunalnih usluga! A to mi se baš i ne dopada, u pravu si.
    I još nešto sendvičari rade baš kod države i osim senviča dobijaju i ova prava po ovakvim kolektivnim ugovorima, koje braniš ti.
  • Lovac Luka

    12.04.2017 12:49
    @pravni sektor
    Ne mozes o meni suditi ako me ne znas ali za tvoju informaciju,ja sam vec otisao preko.Tvoj komentar upucen meni je cist promasaj i lici na sendvicara.Tebi nece biti bolje ako zaposleni nemaju prava regulisana ugovorima,tebi ce biti bolje samo ako se i ti pobunis protiv sistema koji ti onemogucava da radis i zaradjujes a iz tvog komentara ti branis te iste koji te sprecavaju u tome.A ako si meni predlozio da otvorim nesto privatno onda i ti stegni M.da ako si toliko sposoban pa pravac preko,siroke su ti mogucnosti ali imam osecaj na osnovu komentara da ti je ovde veoma dobro i da sluzis sistemu.
  • mile

    12.04.2017 10:50
    pa dokle ?!
    pa ovaj radosavljevic je predsednik sindikata vise od 20 g. a ni pre nigde, nista nije radio !! a sad ,jos uzeo otpremninu i otisao u penziju !! pa dokle vise , aman ??!! i koga on pretstavlja ? ! penzose ? ma, idi bre bestraga , vec jednom !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti