Fondacija "Mali princ" nagradila najdarovitije studente Akademije umetnosti

Filip Orlović, student četvrte godine saksofona, Igor Greksa, student master studija glume i Ivan Perak, student master studija na grafici dobitnici su ovogodišnje nagrade "Mali princ" koju od 2003. godine tradicionalno dodeljuje Fondacija "Mali princ" studentima Akademije umetnosti u Novom Sadu za postignute vrhunske rezultate u оblаsti umеtnоsti.

Diplomu, plaketu i novčani iznos od 1.500 evra nagrađenim studentima uručila je osnivačica Fondacije Aleksandra Veđeci Boškov.

Ona je navela da su umetnost i kreativnost najviša tačka ljudstva i da predstavljaju univerzalni jezik koji svako može da razume.  - Akademija umetnosti za mene je jedinstvena, prvenstveno zbog odnosa profesora i studenata i njihovih zajedničkih rezultata koji su otvoreni prema svetu - kazala je ona.

Filip Orlović je trenutno jedini predstavnik Srbije na Svetskom saksofonostičkom takmičenju "Josip Nochta" u Zagrebu. On planira da master studije nastavi u inostranstvu.

- Ova nagrada će mi dosta pomoći u planovima da završim studije na nekoj visokoškolskoj ustanovi u Evropi, kao i da učestvujem na seminarima kod eminentnih profesora iz Evrope i sveta - istakao je mladi saksofonista.

Igor Greksa, pored redovnih studentskih obaveza, aktivno učestvuje u različitim glumačkim projektima u kojima ostvaruje zapažene uloge. On takođe ističe da će deo nagrade potrošiti na ulaganje u svoje usavršavanje.

- Deo sredstava uložiću u radionice sa eminetnim stručnjacima iz oblasti glume i pokreta, a drugi deo na troškove svakodnevnog života - rekao je Igor.

Ivan Perak je od 2013. godine do danas imao preko deset grupnih izložbi i dobitnik je nagrade 18. Bijenala studentske grafike Srbije i godišnje nagrade Departmana likovnih umetnosti za najuspešniji rad iz grafike. Ivan će novac od nagrade uložiti u materijale za rad koji su mu neophodni. 

- Zahvaljujem se profesorima koji su me predložili, mojim kolegama sa klase i svima koji su bili uz mene tokom studija i koji su pratili moj rad - kazao je Ivan. Radovi Ivana Peraka mogu se videti u Galeriji "Hol" Akademije umetnosti na Petrovradinskoj tvrđavi.

Fondacija "Mali princ" još od 2003. godine nagrađuje po jednog studenta Departmana muzičke, likovnih i dramskih umetnosti, za postignute vrhunske rezultate u tim oblastima umetnosti. Fondacija je do sada nagradila 42 studentkinje i studenata Akademije umetnosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti