Skupština grada raspisuje konkurse za direktore sedam javnih preduzeća

Odbornici Skupštine grada danas su doneli odluku da se raspišu javni konkursi za izbor direktora sedam gradskih preduzeća.
Skupština grada raspisuje konkurse za direktore sedam javnih preduzeća
Foto: 021.rs

Direktori se biraju pošto ističe godinu dana od izbora sadašnjih vršilaca dužnosti. Na konkursu će se birati prvi ljudi "Vodovoda i kanalizacije", "Tržnice", "Gradskog zelenila", "Čistoće", "Informatike", "Puta" i "Spensa".

Opozicioni odbornici iz redova DS-a, Pokreta "Dosta je bilo" i SRS-a nisu glasali za konkurse jer smatraju da su oni farsa, pošto će se samo ponoviti situacija kao prilikom prethodnih izbora kada su postavljeni članovi SNS i njihovih koalicionih partnera. Oni su kao primer naveli da je na dnevnom redu i odluka o potvrđivanju izbora direktora Centra za socijalni rad nakon konkursa, na kojem je izabrana Dobrila Čačija koja je do sada bila v.d. direktora.

Predstavnici vlasti nisu uglavnom ni odgovarali na ove primedbe opozicije, a sam gradonačelnik Miloš Vučević je bio vrlo kratak, navodeći da ne može ništa da kaže o tome da li će se ponoviti izbor stranačkih ljudi.

- Ne znam, videćemo šta će biti. Ne mogu da znam unapred šta će biti na konkursu. Nisam siguran da su svi stranački ljudi, ali videćemo nakon konkursa - izjavio je Vučević.

Odbornici su na sednici usvojili i izveštaje o poslovanju nekoliko preduzeća u prošloj godini, izmene odluka o komunalnim taksama i odluke o javnim parkiralištima.

Pred Skupštinom je bilo i usvajanje izveštaja o radu pravobranilaštva u 2016. godini, kao i urbanistički planovi Vojinova u Sremskoj Kamenici, Futoga, Bukovca i dela Veternika.

Glasovima vladajuće većine, promenjeno je i nekoliko članova Upravnih i Školskih odbora.

  • jad

    28.04.2017 17:36
    Secikese
    Zeleni m..s iz čitoce povedi sa sobom sve iz vodovoda stana bivše članove i članice ddd,spo. I ostalu b...u koju si doveo sa sve članarinama koji ti plaćaju za nerad
  • devet krugova pakla

    28.04.2017 16:37
    Smrdija
    Ova vest ce posebno obradovati one sto kopaju po kontejnerima , korisnike socijalne kuhinje , penzionere , ...
  • ns

    28.04.2017 15:14
    trenutni direktor vodovoda je potpisujem najbolji direktor našeg preduzeća od osnivanja, nebitno je da li je stranački ovaj ili onaj na konkursu nema takmaca, a mož' misliti kako li je tek lačo da dođe takav posle onih onakvih, prva godina bez blamiranja, sveštanja cisterni, vrtenja prasića na krugu i sličnih rođačkih rituala, živi bili i mi i on i preduzeće i građani!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti