Izletišta u Novom Sadu i okolini tretirana protiv krpelja

"Ciklonizacija" je završila sa drugim krugom ovogodišnje sistematske akcije uništavanja krpelja.

Kako navode, monitoringom i tretmanima obuhvaćene su zelene javne površine za koje se očekuje da bi mogle privući izletnike tokom praznika.

- Prethodnih dana izvedeni su sistematski tretmani u Sremskoj Kamenici, Kameničkom parku, u Petrovaradinu, Limanskom parku, Univerzitetskom parku, na Dolmi i u Voku u Futogu i Veterniku, zatim izletišta u Bukovcu i Kaću, Dolma, Kalište, Subić u Šangaju. Takođe, obuhvaćene su i zelene površine u Rumenki, Budisavi, Kovilju i Kisaču i izletište Stražilovo u Sremskim Karlovcima - kaže portparol "Ciklonizacije" Dario Aćimović.

Ovogodišnja akcija počela je još u martu i trajaće u kontinuitetu do kraja sezone, na jesen. Tretmani se izvode na uređenim zelenim javnim površinama, a akcenat je na prostorima na kojima se okupljaju deca i prostorima određenim za istrčavanje kućnih ljubimaca.

- U svakom slučaju nakon boravka na zelenim površinama, posebno ako se radi o neuređenim prostorima, savet je da se ljudi pregledaju, kao i da pregledaju svoje ljubimce. Ako primete krpelja, građani treba da se obrate lekaru, a ljubimce treba da odvedu kod veterinara - navodi Aćimović.

Podsetimo, u prvom krugu tretmana protiv krpelja, monitorinzima i tretmanima su obuhvaćene površine na Detelinari, Novom naselju, Telepu, Limanima, Adicama, Podbari, Grbavici, Petrovaradinu, Klisi, Sajmištu, Šangaju, Kaću, Budisavi, Kovilju, Futogu, na Čeneju i na Sajlovu. Istovremeno, ekipe "Ciklonizacije" izvodile su i tretmane protiv krpelja u dvorištima u Adicama, na Podbari, Detelinari, Sajlovu, u Rumenki, Futogu, na Čeneju, u Sremskim Karlovcima, u Petrovaradinu i Kaću.

  • expert

    01.05.2017 15:05
    trovanje
    malo neodgovorno ponasanje Ciklonizacije i gradskih otaca, koji su to naredili/dozvolili, da se u 5 do 12 zaprasuju zel.povrsine otrovom(verovatno Permetrinom), gde se zatim u kratkom vremenskom roku, bez pruzanja mogucnosti da se otrov razgradi/razredi atmosferskim uticajima(kisa), ocekuje velik broj posetilaca, narocito dece........
    na taj nacin se nanosi mnogo veca steta nego korist po zdravlje posetilaca
    narusavanje eko sistema za vreme cvetanja i vaznost insekata, pogotovo letecih, u prolece, ne vredi ovde ni spominjati
    sva sreca, pa je tu odmah iza Kamenickog parka Institut, pun majstora za opravku protiv karcinoma


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti