Radnici "Stana" od sutra u štrajku

Zaposleni u "Stanu" u ponedeljak će početi štrajk jer nisu postigli dogovor sa upravom o poboljšanju materijalnog položaja.
Zaposleni u "Stanu" u ponedeljak će početi štrajk jer nisu postigli dogovor sa upravom o poboljšanju materijalnog položaja.

Radnici "Stana" traže isplatu zarada po kolektivnom ugovoru, odgovornost za velike dugove preduzeća i potpisivanje kolektivnog ugovora.

Štrajk počinje u sedam sati ujutru, poštovaće se minimum procesa rada. To znači da će 160 radnika ovog preduzeća raditi samo hitne poslove.

Ovo preduzeće duguje oko pola milijarde dinara, što je rezultat rada svih prethodnih uprava. Grad je spreman da finansira otpremnine za 120 radnika koji su tehnološki višak, ali će se njihovim odlaskom uštedeti samo šest miliona dinara mesečno. Zaposleni u "Stanu" primaju 22 hiljade dinara  sa sve toplim obrokom i regresom.
  • @Anonimus

    29.11.2010 15:06
    Nazovite ga Vi
    I pored svih uvazavanja Nase sugestije, neka taj broj posluzi vama da ga zovete, a posto nije slucajno pomenut onda i dalje stojimo iza tvrdnje da je bio jedan od mnogih koji su doprineli propadanju ovog preduzeca. ne kao prvo imenovani, ali je krajnje vreme da i oni koji su podrzavali ili podrzavaju glavne aktere izadju u javnost i cujemo sta sada kazu.
    dakle, ne smatramo ga osnovnim krivcem, ali je duvao u jedra i ubirao plodove koji mu ne pripadaju.
    Nazovite ga pa neka Vam on to pojasni.
  • 29.11.2010 06:11
    bilo bi korektno pozvati Jevtovica na mob tel. 064 838 00 44 i cuti njegovo misljenje a ne spominjati njegovo ime bez njegovog znanja.
  • opet novosadjanka

    28.11.2010 16:27
    Sve nam propada
    Jel ima tu još neka računica osim gubitaka? Kako se poslovalo, zašto je toliki manjak, sa koliko zgrada je Stan imao ugovore o održavanju zgrada i koliko se para mesečno prikupi po tom osnovu? Alo, jesmo li mi SVI baš polupismeni,šta je ovo?!
    Koje je ovo po redu javno(gradsko) komunalno koje
    propada? Gde su analize,odgovornosti,šta radi Skupština grada, Izvršni odbor,alo na šta ovo liči?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti