Bira se firma koja će održavati trim stazu i novosadske terene

Gradska uprava za komunalne poslove traži firmu koja će na području Novog Sada održavati tartan staze i sve veštačke podloge.
Bira se firma koja će održavati trim stazu i novosadske terene
Foto: 021.rs
Radi se o javnoj nabavci u otvorenom postupku za usluge čišćenja, brisanja i drugih vidova održavanja podloga u gradu, a naročito na Keju i sportskim terenima. Lokacije o kojima je potrebno brinuti su: tartan staza na keju, košarkaški tereni kod mosta, fitnes sprave u teretanama na otvorenom na Keju, tereni za mini golf kod Veslačkog kluba "Danubius", tartan podloge na dečijim igralištima, kao i na teretanama na otvorenom.
 
Tartan staze i terene treba održavati najmanje dva puta mesečno, pri čemu se moraju ukloniti sve žvakaće gume sa podloge. Uslovima javne nabavke predviđa se obilazak svih terena najmanje jednom nedeljno i ručno uklanjanje krupnijeg otpada.
 
Kriterijum za odabir najbolje firme za ovaj posao je najniža ponuđena cena.
 
Inače, ovom nabavkom Grad bira firmu koja će ove godine brinuti o površinama u gradu, iako je skoro polovina 2017. godine. To znači da već pet meseci niko ne brine o ovim površinama, s obzirom na to da nije bilo nabavke. Zbog čega Grad nije ranije odabrao firmu za održavanje staza nisu za 021 naveli u Upravi za komunalne poslove. 
 
Podsetimo da je 021 nedavno pisao o korišćenju i (zlo)upotrebi tartan staze na keju, za koju su lokalnim aktima predviđene i kazne. Prema Odluci o upravljanju kejom u Gradu Novom Sadu, na trim-stazi zabranjena je vožnja bicikla, rolera, skejtbordova, trotineta, kao i šetnja pasa i mačaka. Zabranjeno je i korišćenje staze mimo njene svrhe, koja je rekreacija tj. trčanje. Međutim, kako za 021 kažu Novosađani koji redovno koriste ovu stazu za trčanje, građani mahom ne znaju da koriste trim-stazu i ponekad je ne razlikuju od biciklističke staze, koja je jasno obeležena za dvotočkaše. S druge strane, trim-staza nije obeležena kao isključivo namenjena sportistima. 
 
Prema gradskoj odluci, za zloupotrebu staza na Keju preti novčana kazna od čak 8.000 dinara
 
Više o ovoj problematici čitajte u našem tekstu OVDE.
  • Dragan

    09.05.2017 15:26
    Teniski tereni na keju
    Molim vas ako možete da zamenite sijalice u reflektorima na teniskim terenima na keju. Često igramo noću, ali sad pošto ne radi šest reflektora od postavljenih osam ništa se ne vidi.Tako je već dve godine. Hvala...
  • iguman

    09.05.2017 15:25
    Cuj
    mini golf.
    Da je teren za bocanje ili kamena s ramena, bio odrzavan.
  • dzo

    09.05.2017 14:31
    To se zove Gradska Cistoca i vec je placena da cisti.
    Mislim, cemu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti