FOTO: Besni rat u Advokatskoj komori Vojvodine, osvanula i umrlica

Razdor u Advokatskoj komori Vojvodine između dve struje, aktuelnog rukovodstva i predstavnika novosadskog ogranka Komore, sve je veći uoči izbora za novo rukovodstvo krajem juna.
Obe struje su na svojim zvaničnim internet sajtovima postavile skrinšotove sa takozvane "vajber grupe" nekoliko stotina advokata, u kojoj se pojavila čak i umrlica. Naime, kako poručuju predstavnici Advokatske komore Vojvodine, protivkandidati iz ogranka, predvođeni advokatom Srđanom Dobrosavljevim, ne libe se da koriste sva raspoloživa sredstva i metode kako bi se domogli funkcija, te je jedna od njih i montaža umrlice aktuelnog predsednika AKV Srđana Sikimića.
 
"Svima nama odvratni i ljigavi SS napokon je preminuo dana 13.05.2017. godine, sahrana će se obaviti uz prisustvo najbližih i Spaje", deo je teksta navedenog na takozvanoj umrlici, podeljenoj među advokatima u vajber grupi.
 
 
Kako navode u Komori za 021, zbog ove umrlice je u četvrtak pokrenut postupak za privremenu zabranu bavljenja advokaturom Srđanu Dobrosavljevu. Podneta je i disciplinska prijava protiv njega tužiocu Komore, a ista će biti podneta i protiv administratora i osnivača ove vajber grupe, advokata Ivana Gvozdenca.
 
Upravni odbor AKV čak je ovim povodom kontaktirao i novosadsko tužilaštvo i BIA zbog, kako kažu, postavljanja lika Sikimića na uniformu nacističke SS jedinice. "Advokati imaju status službenog lica, pa je povećana odgovornost za dela prema njima", poručuju u Komori za 021.
 
Međutim, Dobrosavljev je ovim povodom poslao zvanično saopštenje i naveo da ne zna kako je došlo do objave takve poruke, s obzirom na to da je on, kaže, nije montirao i poslao.
 
"Čim sam saznao da kod jednog kolege postoji ovakva objava (a to mi je javljeno par desetina minuta nakon moje navodne objave), pozvao sam administratora grupe i zamolio ga da je što pre ukloni. On me je obavestio da je to i učinio. Da li je fotografija-montaža koja je objavljena na zvaničnoj veb-stranici AKV sačinjena u tom međuperiodu ili u nekom drugom momentu, ne mogu da znam, jer je jedina informacija koju sam ja dobio da je ta objava potpuno uklonjena i da niko više ne može da je vidi. Objavljenu montažu ja nisam ni sačinio, niti umem tako nešto da sačinim, a mislim da je izlišno da napominjem da tako nešto ne podržavam i ne odobravam, posebno što takvu vrstu izražavanja nisam koristio ni na ovoj vajber grupi, ni inače u komunikaciji", poručuje, između ostalog, Dobrosavljev. 
 
On moli rukovodstvo AKV da što pre ukloni objavu o ovoj "umrlici" sa sajta komore jer, kako smatra, ona svakako ne može doprineti ugledu advokature. Dobrosavljev je priložio i sopstvene skrinšotove iz vajber grupe.
 
Podsetimo, situacija u Advokatskoj komori Vojvodine mesecima je napeta pred izbore za novo rukovodstvo, koji kasne. Problemi u komori počinju kada je jedan od šest ogranaka koji čine AKV - novosadski ogranak, sproveo izbore za sopstveno rukovodstvo na način koji AKV smatra nezakonitim. Zbog tog čina, rukovodstvo AKV nije moglo da raspiše izbore na vreme, na nezadovoljstvo predstavnika ogranka koji predvode Srđan Dobrosavljev i Vladimir Beljanski.
 
Nezvanično, ogranak kandiduje Beljanskog za predsednika, a sadašnje rukovodstvo Komore će predložiti aktuelnog sekretara UO Dejana Ukropinu.
 
Više o dešavanjima u Komori čitajte OVDE.
  • Naknadna pamet

    20.08.2022 13:48
    Te davne 2017. godine verovali smo da se komora ne moze vise srozati nego sto je bila. Udba nas je opet demantovala…
  • Advokatura

    29.05.2017 20:53
    Propada
    Sa osobama koje pribegavaju nacistickim oznakama u borbi za osvajanje funkcije u AKV, advokaturu cekaju tragicni dani.
    Poticem iz advokatske porodice, a bavim se ovom profesijom 35 godina. Dobro sam upoznat sa pravilima kodeksa ove sttuke.!!! Jedno je sigurno, da osobama "istaknutim" u nemoralnom i po metodu, OPASNOM rusenju rukovodstva AKV NIJE mesto u advokaturi!
  • Potvrda

    28.05.2017 09:21
    Sta reci
    Iz kojih razloga mediji ne objavljuju pojavu NACISTICKIH obelezja u AKV...?
    Svim medijima je dostavljena informacija sa dokazima?
    I....sta reci?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti