Opozicija: Na ulici se ne vidi gde je otišao novac; Gradonačelnik: Zadovoljan sam kako su pare trošene

Odbornici gradskog parlamenta danas raspravljaju o završnom računu budžeta za prošlu godinu.
Opozicija: Na ulici se ne vidi gde je otišao novac; Gradonačelnik: Zadovoljan sam kako su pare trošene
Foto: 021.rs

Gradska kasa je 2016. bila teška 23,9 milijardi dinara i na kraju je ostao suficit od preko 4 milijarde dinara.

Odbornici opozicije iz redova DS-a, Pokreta "Dosta je bilo" i SRS-a izneli su niz kritika na način trošenja novca, navodeći da je vlast završila godinu sa 78% izvršenja budžeta, pri čemu su radili nekoliko rebalansa, pa je u odnosu na prvobitno usvojeni budžet realizacija možda oko 50%. Odbornici opozicije su više puta ponovili i da se na ulici ne vidi gde je otišao novac i koje su to kapitalne investicije, kada je zapravo jedina investicija bila fabrika "Lear" koja je pojela 4-5 milijardi.

S druge strane, gradonačelnik Miloš Vučević je zadovoljan kako je trošen novac, a navodi i da su povećani prihodi.

- Ono što je bitnije, da ne misle građani da se samo troši i da su se arčile pare, imamo povećanje od 22 odsto kapitalnih rashoda za kapitalne projekte, kapitalne transfere i kapitalne subvencije. To iznosi 6,8 milijardi dinara - izjavio je Vučević.

Gradonačelnik je naveo i da će oko dve milijarde suficita, pošto je prvi deo od oko 2,3 milijarde raspoređen još u decembru kada se usvajao ovogodišnji budžet, biti uskoro raspoređene u rebalansu. On je najavio da će većina novca tada biti uložena u obrazovanje.

  • Kernel

    28.05.2017 12:51
    Prevod za glasače: "Zadovoljan sam kako su pare oprane..."
  • NS-MZ

    28.05.2017 10:52
    Gradonačelnik: Zadovoljan sam
    kako su pare trošene.SVIMA PO ZASLUZI...
  • Goran

    27.05.2017 10:21
    Škole, asfaltirane ulice
    U naselju Sajlovo osnovna škola je više nego potrebna, još su je demokrate obećavale a do danas nije ni započeta, da ne pričam o 40 ulica kroz koje je prošla kanalizacija ali su bez asfalta, što je najgore asfaltiranje više niko ni ne spominje, katastrofa prava

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti