Niko neće da popravi osmatračnicu na Tvrđavi

Novi pokušaj da se nađe firma koja bi popravila osmatračnicu na Petrovaradinskoj tvrđavi nije uspeo, jer se nije javio nijedan ponuđač.
Niko neće da popravi osmatračnicu na Tvrđavi
Foto: 021.rs

U obaveštenju Uprave za građevinsko zemljište i investicije se navodi da javni tender nije uspeo jer nije bilo zainteresovanih i da će se nabavka ponoviti kasnije u toku godine.

Ova nabavka je procenjena na 1.437.500 dinara, bez PDV-a. Ovo je druga neuspela javna nabavka za popravku osmatračnice, jer ni prethodna u julu prošle godine nije uspela. jer se niko od ponuđača ni tada nije javio.

Ovako je ponovo odložena popravka jednog od prepoznatljivijih detalja na Tvrđavi. Osmatračnica je poslednji put bila rekonstruisana 1952. godine, a uklonjena je 2008. godine zbog oštećenja, jer je pretila opasnost da padne na kolovoz ispod Tvrđave.

Projekat sanacije je urađen 2014. godine, a novac u visini od 1,7 miliona 2015. godine obezbedila je Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine.

  • Brankoni

    31.05.2017 14:46
    Vojvodina
    Necu da ulazim u druge stvari, ali da smo naj.bali posle 1848, otkad na sje 160 necu da kazem ljudi nego likova pripojilo u srb, jedemo g.vna savki dan, sve vise i vise. Izgubili smo tokom 100 godina sve sto je vredelo i licilo na kulturu, porodicu i lepotu. Naseljavali su kurtu i murtu samo da bi promenili strukturu gradjanstva i nacin razmisljanja. Ovakva Vojvodina odgovara samo secikesam iz srbije, da je taj narod preko Save nesto valjao, ne bi bio 500 godina pod turcima. A i od turaka ih je oslobodila ista ta KundK koju su i onda i sada pljuvali, i jos nesto, u poznatoj biotci na Vezircu nije bilo srba iz srbije nego iz Vojvodine. Od mene toliko a sada ocekujem gomilu minusa, ali bitno je da ja znam od koga su ti minusi, od istih tih likova koje i ovde spominjem. Zivela Vojvodina i njeni gradjani.
  • /

    31.05.2017 11:49
    /
    ubijen jeste ali mu duh zivi dan danas. svedoci smo toga

    General Dragoš Đelošević je smenjen zbog toga
    nekoliko tvrdjava je tada sruseno na podrucju taman napravljene jugoslavije
  • evgenije

    30.05.2017 16:19
    @ Nervirach
    Prijatelju, Apis kojeg spominješ je streljan u Solunu 1917. godine pod optužbom da je planirao atentat na prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića. Tako da taj Apis nikome 1918. godine nije mogao da izda bilo kakvo naređenje a kamoli naređenje da se poruši Tvrđava. Tamo negde 1920ih godina je postojala ideja da se Tvrđava poruši jer je u to vreme bila u vlasništvu Ministarstva vojske i mornarice jer je održavanje tolike Tvrđave za tek novo nastalu državu bilo enormno skupo a Tvrđava je sa vojne tačke gledišta izgubila svrhu zbog koje je zidana. Zidana je da zaustavi Turke a Turci su tada bili a i pre toga bili mnogo, nnogo, mnogo daleko sa izgledom da se više nikada ne vrate na ove prostore. Nađen je kompromis pa je porušena samo bačka tj. novosadska strana Tvrđava koja se nalazila na prostoru od izlaska Dunavske ulice na kej pa sve do današnjeg splava Zeppelin pa skoro Dunavskog parka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti