FOTO: Rebarca, krilca i butkice. Prste da poližeš - nudi jedinstvene specijalitete u Novom Sadu

Ljubitelji dobrog mesnog zalogaja, od nedavno mogu da uživaju u novootvorenom specifičnom restoranu "Rebarca kod Maruške", smeštenom u Kisačkoj 41.
FOTO: Rebarca, krilca i butkice. Prste da poližeš - nudi jedinstvene specijalitete u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Posetioce očekuje uvek sveže meso proverenog i vrhunskog kvaliteta, pečeno u sopstvenom saftu, bez prženja u fritezi i ulju, sa najrazličitijim sosevima i širokom paletom ukusa.
 
Posebni specijaliteti kuće su rebarca na pet načina, u sosu od kajmaka sa aromom belog luka, potom na američki način u barbikju sosu sa slatkom aromom, u čili sosu, kao i rebarca sa sosom od senfa sa kiselo-slatko-ljutom aromom. Takođe, mogu se probati i rebarca spremljena na tradicionalan srpski način sa slanom aromom. 
 
Vlasnica restorana Jelena Aćimović kaže da je na ideju došla jer sama obožava da jede hranu koju pripremaju i da je najbitniji začin ljubav.
 
"Sublimacijom dosadašnjeg iskustva u kulinarstvu, ukusa sa različitih strana (Beč, Prag, Budimpešta) i ljubavi prema takvoj vrsti hrane, došli smo do proizvoda koji, kažu, zadovoljava svačiji ukus. Svi imaju nešto specifično, pa smo i mi podredili našem podneblju. Svi sosevi su domaći, koji imaju tajnu recepturu. Barbikju sos koji je u SAD-u presladak, kod nas je prilagođen našem ukusu", objašnjava ona.
 
Budući da je u pitanju hrana koja se jede prstima, otuda i naziv "prste da poližeš". 
 
"Naša hrana, pogotovo rebarca se jede prstima, otuda i naziv prste da poližeš. Konzumiranjem naše hrane, stvarno poližete prste, što jer su ukusni i slatki, s druge strane, jer ste se umusili. To su mala ravna rebra koja se ne jedu nožem i viljuškom, već prstima. To je hrana za prave gurmane, hedoniste, ljude koji uživaju u hrani", ističe Jelena Aćimović. 
 
U restoranu "Rebarca kod Maruške" naplaćuje se gotov proizvod, onoliko koliko se poruči se i dobije. "U većini slučaja kada se poruči kilogram mesa, stavi se sveže, ali kada se ispeče, ono kalira, te se dobije 650-700 grama, a plati se kilogram. Kod nas se meso i krompir mere tek kada se ispeku i dobije se stvarno onoliko koliko se poruči, što retko ko radi", naglašava ona.
 
Pored rebaraca, mogu se probati moče, kao poseban delikates kuće, somuni koji su preliveni sokom od pečenja i zapečeni na roštilju. Uz to, krilca i butkice su takođe dostupni, a sva hrana odlično se uklapa uz pivo.
 
Još jedan specijalitet kuće su butkice na kajmaku. "Iskošteno, sočno meso, butkice, zapečene na kajmaku, služimo u porciji sa močom, što je idealna kombinacija. Krompir pripremamo na drugačiji način, pekarski. Hteli smo da unesemo promenu, da izbegnemo pomfrit", dodaje ona.
 
Za samo dva meseca rada, dobili su veliki broj pohvala, ističe vlasnica i dodaje da im je to najbolja preporuka, jer im se ljudi zadovoljni vraćaju. 
 
Radno vreme je svakim danom, osim nedelje, od 12 do 22 sata, a hrana se može poručiti na telefon 062/18-45-100, a dostupni su i na fejsbukuZa sada je prodaja hrane po porudžbini šalterska, ali će uskoro dobiti i baštu.
 
  • Luka

    06.06.2017 19:13
    Neverovatno al nema nijeda vegan/vegetarijanac/biljojed da prokomentariše. Možda ima nade za nas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti