Novosadski Savet za kulturu nije prihvatio spomenik biciklizmu

Savet za kulturu Novog Sada nije danas prihvatio da se postavi spomenik biciklizmu, ali je prihvatio da se postavi spomen ploča Jelici Belović Bernadžikovskoj.
Novosadski Savet za kulturu nije prihvatio spomenik biciklizmu
Foto: 021.rs

Na sednici je odbijena inicijativa Kluba ljubitelja biciklizma "Eko Kurir" i Udruženja građana za multimedijalnu delatnost "Noa Kuf" za postavljanje spomenika koji simbolizuje duh biciklizma u Novom Sadu.

S druge strane, prihvaćena je inicijativa Kola srpskih sestara Eparhije bačke za postavljanje spomen-ploče etnološkinji, književnici i novinarki Jelici Belović Bernadžikovskoj (1870 — 1946).

  • E

    08.06.2017 08:35
    pa
    Ne mogu ni oni tako lako da se odriču para kad su svi novci zavšili u budžetu EPK.
    A Eparhija je Eparhija.
  • Teodosije III

    08.06.2017 06:54
    Na pamet su mi odmah pali Bratislava i Djer, sa mnostvom skulptura na ulicama koje nisu dosadni stojeci monumenti. Ljudi u svakodnevnim situacijama: radnik izlazi iz kanalizacije, decak se vozi u camcu, fontana u obliku flase za soda vodu...
  • Petar

    07.06.2017 23:05
    Groblje
    Nadam se da grad neće postati groblje sa besmislenim spomenicima koji su i onako počeli nicati po gradu, praktično na svakom uglu.
    Ako se postavi spomenik biciklima, zašto ne i kočijama, kamionima koji nas snabdevaju hranom i pićem bez kojih ne možemo da živimo.
    Zašto ne i spomenik rolerima kao savremenijem prevoznom sredstvu, a na kraju i autobusima kao sredstvima masovnom prevoza....
    Kakav glup predlog....!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti