Obezbeđen novac za magnetnu rezonancu u Dečijoj bolnici

Rebalansom budžeta za ovu godinu, koji je Skupšina AP Vojvodine usvojila 16. juna, Pokrajinska vlada je opredelila 100 miliona dinara za nabavku magnetne rezonance za Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.
Obezbeđen novac za magnetnu rezonancu u Dečijoj bolnici
Foto: 021.rs
Na ovaj način, Vojvodina će po prvi put dobiti magnetnu rezonancu namenjenu isključivo za lečenje dece. "Koliko je značajna i važna nabavka magnetne rezonance govori podatak da se u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine na godišnjem nivou leči od 11.000 do 13.000 dece koja se hospitalizuju, a da se obavi preko 140.000 pregleda", naveo je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.
 
Akcijom za prikupljanje finansijskih sredstava za kupovinu magnetne rezonance, koju je 17. novembra 2015.godine pokrenula fondacija Magnet za ljubav, do sada je skupljeno 38.800.000,00 dinara, što je, na žalost, nedovoljno za nabavku ovako zahtevnog aparata. Zato je u dogovoru sa Upravnim odborom fondacije, Pokrajinska vlada odlučila da u potpunosti finansira kupovinu magnetne rezonance, dok će sredstva koja su do sada prikupljena biti iskorišćena za nabavku dodatne opreme koja je neophodna za rad magnetne rezonance. 
 
Za novi dijagnostički aparat potrebna je i izgradnja posebnog objekta. "Mi smo uporedo sa nabavkom sredstava društveno odgovornih preduzeća i pojedinaca, ušli u proces pripreme zgrade u kojoj bi se magnetna rezonanca nalazila. Imamo završenu kompletnu dokumentaciju vezanu za izgradnju zgrade u kojoj će biti smeštena magnetna rezonanca za potrebe Dečije bolnice i uskoro počinje faza izgradnje", naglasio je Gojković.
  • Savan

    20.06.2017 09:30
    Ovo je od znacaja za ceo grad pa i sire i zato osecam duboko postovanje i zahvalnost svima onima koji su se potrudili da organizuju nabavku ovog aparata. Moja porodica i ja smo donirali mesecima koliko smo mogli. Hvala svim dobrim ljudima, vi ulivate poverenje u ovu zemlju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.