Prodavce petardi špijuniraju i komunalni policajci

Komunalna policija nema pravo da oduzima petarde koje se nelegalno prodaju, kao ni da kažnjava prodavce.
Komunalna policija nema prava da oduzima petarde koje se nelegalno prodaju, kao ni da kažnjava prodavce.Načelnik Komunalne policije, Nebojša Radovanac, kaže za Radio 021 da je to isključivo u nadležnosti policije.

"Ono što je Komunalni policajac dužan da uradi jeste da, kad naiđe na petarde i druge eksplozivne materije, odmah obavesti policiju", kaže Radovanac. Bacanje petardi spada u remećenje javnog reda i mira, za šta Komunalna  policija opet mora da zove redovnu policiju.

Pedijatar "Doma zdravlja", Nikulina Mijučić, kaže da u vreme novogodišnjih praznika imaju u proseku tri pacijenta dnevno koji se povrede u igri s petardama i uglavnom su to osnovci. "Podsećam roditelje da se osim bezazlenih povreda, petardama mogu naneti opekotine i teže povrede ruku i lica. Te povrede mogu biti toliko teške da je neophodna operacija", navodi Mijučićeva.

Sa pedijatrije apeluju na roditelje da pred nastupajuće novogodišnje praznike deci češće pregledaju torbe i džepove, i koliko je moguće da im zabrane upotrebu petardi.

  • gaga ns

    31.12.2013 21:18
    koga obavestiti
    sada bacaju njih desetak oko 13 godina kod Almaške crkve i koga obavestiti?
  • maki

    24.12.2010 22:29
    ljudi mene zanima da li se kaznjavaju oni sto bacaju petarde?
  • WildOne

    04.12.2010 20:26
    ...i koji će nam k.... onda ta "komunalna" policija? Da upozorava građane da cveće na terasama nije blagovremeno zaliveno? Ma sklanjati tu budalaštinu od nazovi "policajaca" sa ulica!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti