Rukovodioci radova na Žeželjevom mostu brane se sa slobode

Državljanin Španije G. V. (62) i G. F. (40) iz Zmajeva, osumnjičeni u vezi sa nesrećom na gradilištu Žeželjevog mosta, posle saslušanja u Osnovnom tužilaštvu pušteni su da se brane sa slobode.
Rukovodioci radova na Žeželjevom mostu brane se sa slobode
Foto: 021.rs
Kako pišu Novosti, Osnovno javno tužilaštvo predložilo je da se obojici odredi pritvor, ali u sudu to nije prihvaćeno. Objašnjavajući takvu odluku, u Osnovnom sudu navode da je, imajući u vidu dokaze u spisima predmeta, sud našao da nisu ispunjeni zakonski osnovi za određivanje pritvora.
 
Dvojicu građevinaca novosadska policija je uhapsila u nedelju, dan posle nesreće na gradilištu Žeželjevog mosta. Španac G. V. jedan je od rukovodilaca španske firme "Azvi", angažovane na poslovima izgradnje mosta, koji se sa G. F. sumnjiči za teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom nepravilno i nepropisno izvođenje građevinskih radova.
 
"Oni se terete da nisu poštovali propise pri izvođenju građevinskih radova, usled čega je došlo do pada armature i povređivanja dvojice radnika na gradilištu", saopštila je tada policija.
 
Inspekcija rada je bila na mestu nesreće, ali će nastaviti nadzor na gradilištu, odnosno proveriti da li je eventualno bilo još propusta u radu i da li se poštuju propisi.
 
Podsećamo, jedan radnik je poginuo, a drugi je teško povređen u nesreći koja se dogodila u subotu ujutro.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti