Dan volontera u Novom Sadu

Međunarodni dan volontera, 5. decembar, kojim se promoviše dobrovoljan rad i aktivnosti od opšteg interesa, obeležava se danas i u Novom Sadu.
Međunarodni dan volontera, 5. decembar, kojim se promoviše dobrovoljan rad i aktivnosti od opšteg interesa, obeležava se danas i u Novom Sadu.

Centar za omladinski rad će organizovati akciju ''Volonterizam je inspiracija'', koja počinje na Trgu slobode u 13 sati. Najavljene su plesne radionice, žongleri, kao i učešće ''Impro Teatra''. Novosađani će imati priliku da uz topao čaj porazgovaraju sa volonterima, a od 21 sat je na programu žurka u klubu ''Hedonist''.

Volonterski centar Vojvodine će proslaviti Međunarodni dan volontera u svojim prostorijama u Njegoševoj 3. Od 16 do 23 sata praviće plakate, uz izložbu fotografija, projekciju filma i predstavljanje osam zemalja iz kojih volonteri dolaze u Novi Sad. Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 1985. godine proglasila 5. decembar za Međunarodni dan volontera, povodom posebnog Programa čiji je cilj podstaći što više osoba da volontiraju.

Najviše volontera na masovnim dešavanjima

Srbija je u maju ove godine usvojila Zakon o volontiranju, kojim su definisani uslovi volontiranja i prava onih koji učestvuju u dobrovoljnom i opštekorisnom radu.

Najviše interesovanja za volontiranje mladi u Srbiji do sada su pokazali prilikom organizacije velikih međunarodnih manifestacija poput Univerzijade u kojoj je učestvovalo više od 1.000 volontera.

  • Y

    06.12.2010 18:37
    Alaj su smeshni u tim kantama, gospode... :)))
  • Aleksa

    06.12.2010 07:40
    Ja da..
    Ja da volontiram a drugi da drpaju, pa od čega da platim račune, da se prehranim?
  • Nikola

    06.12.2010 05:51
    Volontiranje je seme promena
    Volontiranje je neophodno potrebno Srbiji, pa i regionu. Ono treba da pocne od osnovne skole, preko srednje, univerziteta, radnih mesta pa do penzionera. Deca i ljudi treba da se ukljuce i da pomognu izgradnji drustva, organizacija i kluboba. Vrlo je bitan aspekt ukljucenosti, drusveno, socijalni a naravno i razne koristi za pojedince i drustvo.

    Preko njega se napolju upoznaju ljudi, izgradjuju i pomazu drustva, organizuju muzicki, sportski dogadjaji i takmicenja. Dobrovoljce koriste bolnice, muzeji i razna druga drustva, skole i Univerziteti.

    Samo napred volenteri, kamo srece da vas je sto vise!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti