Danas na Štrandu prikupljanje pomoći za lečenje devetogodišnje Teodore Škrivanj

Akcija "Humani ponedeljak" za prikupljanje pomoći za lečenje devetogodišnje Teodore Škrivanj održaće se danas, 3. jula na Štrandu.
Danas na Štrandu prikupljanje pomoći za lečenje devetogodišnje Teodore Škrivanj
Foto: 021.rs
Teodora Škrivanj je devetogodišnja devojčica iz Novog Sada koja od treće godine boluje od veoma retke Batenove bolesti. Trenutno u Srbiji pored naše sugrađanke postoji još samo jedno dete kojem je dijagnostifikovana ova bolest. Teodora je bila podvrgnuta tretmanu matičnim ćelijama u Kini koji nije dao očekivane rezultate, a od prošle godine je stopostotni invalid – ne može da hoda, govori, niti da vidi. Oboleli od Batenove bolesti žive u proseku od 8 do 12 godina.
 
Ono što uliva nadu da će Teodorina bolest uspeti da se zaustavi je pronalazak leka u Sjedinjenim Američkim Državama koji je nedavno odobren za korišćenje. U Evropi je u toku poslednja faza procedure njegovog registrovanja i odobravanja. 
 
Teodora bi 12. jula trebalo da otputuje u Nemačku na dalje lečenje i tamo da dočeka početak primene tog leka koji se kroz kateter ubrizgava direktno u mozak. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti