Požari svakodnevni u Novom Sadu, spaljuju smeće na otvorenom

Više od šest požara svakog dana izbilo je od početka jula u južnobačkom okrugu, od čega je devet na deponijama.
Požari svakodnevni u Novom Sadu, spaljuju smeće na otvorenom
Foto: 021.rs
Otkako je počeo vreli talas u Novom Sadu, vatrogasci imaju pune ruke posla i dnevno intervenišu po nekoliko puta. Iako postoje i požari koje ne uzrokuje ljudski nehat, većina požara izbija zbog nemara ljudi. 
 
Kako za 021 kaže komandir Vatrogasno-spasilačke brigade Novi Sad Stojan Milovac, u junu je u južnobačkom okrugu izbilo čak 114 požara na otvorenom, a samo u Novom Sadu bilo je 51 požar. 
 
Vatra izbija i noću i danju, a kako kaže Milovac, požar se gasio na deponijama u Titelu, Beočinu, Bačkoj Palanci, Žablju, Vrbasu i Novom Sadu. 
 
"Pošto su tako ekstremno visoke temperature, lako nastaju požari i uglavnom kao posledica nehata i nemara građana i raznih radnji koje svakako predstavljaju sukobe sa zakonom. Najčešće se radi o spaljivanju biljnih ostataka i spaljivanju smeća na otvorenom, što građani i dalje rade i lako dovode do širenja požara - tako se ugrožavaju ljudski životi i stvara velika šteta. Juče je u ataru u Kaću izbio požar na oko pet hektara, gorelo je strnjište", objašnjava Milovac i dodaje da ima i namerno izazvanih požara. 
 
On apeluje na građane da ne spaljuju otpad, niti bilo kakve materije i materijale kako vatra ne bi uništavala okolinu, posed i na kraju, gasila živote.
 
Kako je ugašen požar koji je u četvrtak predveče izbio na Gradskoj deponiji čitajte OVDE.
  • C

    09.07.2017 11:33
    @Gradska čistoća

    Nije samo do Cistoce nesto je i do stanovnika.
  • Kakav narod

    09.07.2017 11:08
    takva higijena
    @Gradska čistoća 09.07.2017 • 07:49
    "Sramota
    Gradska čistoća je nula od preduzeća. Grad nikada nije bio prljaviji i đubreta nikada nije bilo više po ulicama."

    Sta cemo sa hiljadama posetilaca keja i Exita koji ostavljaju planine djubreta na keju ? To ne bi stigla da ocisti ni gradska cistoca Njujorka . Sta cemo sa nevaspitanim i bezobraznim komsijama sto bacaju smece kroz prozor ili sa bahatim vlasnicima pasa sto ne ciste za svojim ljubimcima . U Sloveniji ili Austriji maltene nema potebe za ciscenjem ulica jer tamo gradjani cuvaju i paze svoju okolinu.
  • NS65.

    09.07.2017 10:28
    KOLIKO IH JE UHAPŠENO ?
    A,Kažnjeno!?
    Grad neka Pošalje Flajere preko INFORMATIKE Upozorenja,Obaveštenja, kako god!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti