Novosadska vlast neće "razmontirati" Spens

Novosadska vlast neće odustati od Spensa, nego će pronaći rešenje da ovaj sportsko-poslovni centar opstane i pored velikih gubitaka.
Novosadska vlast neće "razmontirati" Spens
Foto: 021.rs

Ovo je za 021 rekao zamenik gradonačelnika Srđan Kružević na pitanje šta će Grad preduzeti da se reše gubici i minusi Spensa, koji prelaze visinu kapitala preduzeća. On je pojasnio da Novi Sad neće postupiti kao drugi gradovi koji su ovakve centre "razmontirali" zbog neisplativosti.

"U svetu su postojala samo dva objekta poput Spensa, jedan u Nemačkoj i jedan u Kanadi. Na osnovu studija o njihovoj isplativosti doneta je odluka da se oni razmontiraju i to je tako urađeno. Grad neće tako postupiti sa Spensom, već je na pragu da nađe rešenje za njega. Možda se uzme u obzir i promena delatnosti Spensa, ali ne tako da se odrekne sportskog sadržaja i ustupaka koje klubovi i sportisti imaju", navodi Kružević.

On ističe da to što preduzeće posluje neprofitabilno je posledica i toga što Novi Sad mora da subvencioniše sportske klubove, a s druge strane cene zakupa poslovnog prostora ne mogu da se povećavaju jer imaju konkurenciju u drugim objektima.

Sagovornik 021.rs podseća da je "Stan" drugo gradsko preduzeće koje je u velikim finansijskim problemima, da je pred stečajem i da se za njega traži privatni partner. Zamenik gradonačelnika ističe da su oba preduzeća "nasleđen problem" i da je sadašnja vlast jedina imala hrabrosti da krene u njegovo rešavanje.

  • Nervirach

    13.07.2017 22:19
    Lazar ima najbolje resenje. Podrzavam.
  • Mila

    13.07.2017 10:01
    MUUUU
    Milan Jaric sadasnji direktor je pravi covek za razmontiranje Spensa...muuuuu
  • Mlada vojvođanka

    12.07.2017 08:13
    Imam rešenje za SPENS:
    SRUŠITI SVE ONO ŠTO JE GRAĐENO DO JOGURT REVOLUCIJE, IZRAVNATI, BEHATONIRATI PA POČETI ISPOČETKA GRBAVIZACIJU DO LAZETELEČKACIJU SVE PREKO FESTIVALA U PORTI, PODGRAĐU, ĐAVI, ŠTRANDU, KAMENJARIMA I PEVALJKAMA NA TRGU PA NOVI SAD PREIMENOVATI U NAPREDNOSADSKI ŠANAC!
    Zašto šanac? Pa da barem ime podseća da je nekada ovde živeo i radio čestit i vredan svet na polzu svoje dece i njihove budućnosti, za razliku od ovih vlastodržaca koji su decu poslali u beli svet(eno ona zdravstvena ministarka svako veče priča preko skajpa s unucima u Portugaliji) i brinu samo kako da na njihove račune prebace što više love za svoje vladavine!
    I vuk sit i budale koje pristaju za sendvič ili platicu od par stotina evra na broju!









Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti