Obnovljena Narodna kuhinja u Futoškoj ulici

Završeno je renoviranje narodne kuhinje Crvenog krsta u Futoškoj ulici, u kojem se radnim danima podeli 336 kuvanih obroka.
Obnova je podrazumevala krečenje i farbanje, sređivanje spoljne fasade, kao i nabavku adekvatne opreme.
 
Korisnici kuhinje koji su iz Novog Sada imaju jedan kuvani obrok dnevno, dok je onima iz prigradskih naselja obezbeđen jedan lanč paket mesečno.  Takođe svake godine, za decu korisnika Narodne kuhinje obezbeđuje se i letovanje u odmaralištu Crvenog krsta u Baošićima, kao vid preventivne rehabilitacije. Ovog leta deca su na moru boravila od 6. do 15. jula.
 
Ove godine iz gradske kase je namenjeno 28,9 miliona dinara za Narodnu kuhinju, u kojoj se priprema 600 kuvanih obroka dnevno i 800 lanč paketa mesečno, a 12 miliona dinara za programe za ublažavanje siromaštva socijalno ugroženih građana na teritoriji Novog Sada.
 
Podela kuvanih obroka se vrši na dva punkta Crvenog krsta u Futoškoj ulici 14 i 67, a pred Novu godinu dele se prehrambeni paketi i paketići za decu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.