Novosadski biciklisti danas voze do Oficirca

Biciklistička vožnja novosadske Kritične mase održaće se danas, 28. jula, a start je u Limanskom parku.
Novosadski biciklisti danas voze do Oficirca
Foto: Pixabay
Biciklisti će se u 17 časova okupiti u parku, a trasa kretanja biće: Limanski park, Šekspirova, Bulevar despota Stefana, Balzakova, 1300 kaplara, Ive Andrića, Cara Dušana, Hajduk Veljkova, Rumenačka, Bulevar Jaše Tomića, Kisačka, Partizanska, Jovana Subotića, Uspenska, Bulevar Mihajla Pupina, Žarka Zrenjanina, Stražilovska, Bulevar cara Lazara, Kej žrtava racije, Trg Neznanog junaka, Varadinski most, Kej skojevaca. 
 
Završetak vožnje je na Oficircu. 
 
Kritična masa je koliko globalni, toliko i lokalni mesečni biciklistički događaj sa tradicijom dugom oko 20 godina i prisustvom u preko 400 gradova u svetu. Tim mesečnim događajem promoviše se biciklistička vožnja kao zabavan i zdrav način prevoza. U Novom Sadu je prvi put održana u aprilu 2012. godine, poslednjeg petka u mesecu u Limanskom parku u 17 časova, nakon čega je termin okupljanja postao mesečna tradicija.
  • ja

    01.08.2017 10:58
    @Mastodont
    Tvoje nepoznavanje grada u kome zivis, pa i samog centra, i neiskustvo cu pripisati tvojim godinama. Samo mali deo centra je pesacka zona, vecina ostalih ulica je daleko prohodnija, ali kad ne bi projurio kroz centar i bahatom voznjom skrenuo paznju na sebe verovatno ti dan ne bi bio ispunjen.

    Bahato, samo bahato ...
  • Mastodont

    01.08.2017 09:31
    @ja

    Da stvarno voziš bicikl, znao bi da nema drugih ulica da prolaziš kroz centar, jer su i one ulice kojima je dozvoljeno zagradili baštama. Zdrav razum, podržan iskustvom, mi govori da ja još uvek imam uslove da prolazim kroz centar bez problema, a da niko nema uslove da mi to zabrani, niti će ikada. Apsolutno ne cenim i poštujem ljude prema godinama, nego prema inteligenciji, a kada tvoju ocenjujem prema tome što si iz mojeg odbijanja da poštujem bahatu zabranu ti izvukao zaključke o mojoj sposobnosti vožnje prevoznih sredstava uopšte, još sam i blag, pošto je očigledno da si totalni debil. Zavuci se nazad u svoju rupi i smrdi o biciklistima u centru, a ja ću svaki dan po 5-6 puta da prolazim tuda jer mi se hoće.
  • ja

    01.08.2017 09:12
    @Mastodont
    Ako je centar vec naguzvan i tesko je proci i peske kroz njega, zdrav razum ti govori da nemas uslove da vozis kroz njega. Umesto Zmaj Jovine imas i druge ulice kojima se brze prolazi kroz centar. Tvoje nepostovanje starijih i vredjanje u svakoj recenici samo govore o tvom kucnom vasptanju i nervozi koju ne znas da kontrolises. Ti ne predstavljas opasnost samo na biciklu nego u bilo kom prevoznom sredstvu. Mogu misliti samo sta bude kad sednes za volan a "imas petlju da ne postujes propise".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti