Otvoren konkurs za književnu nagradu "Stevan Pešić"

Gradska biblioteka i Mesna zajednica "Kovilj" raspisali su konkurs za književnu nagradu "Stevan Pešić".
Od 1995. godine, u znak sećanja na Stevana Pešića (1936-1994) pesnika, pripovedača, esejistu, putopisca i dramskog pisca,  u okviru "Memorijala Stevan Pešić", dodeljuje se istoimena književna nagrada, najboljem novoobjavljenom književnom delu ostvarenom na srpskom jeziku u žanrovima i duhu koje je zastupao ovaj pisac.
 
U konkurenciju za Nagradu ulazi i ukupan opus pisca sa obrazloženjem za celokupan doprinos, s tim da je objavio i novi naslov od prethodne dodele Nagrade.
 
Tim povodom pozivaju se pisci, izdavači i udruženja pisaca da dostave predlog za ovogodišnju nagradu "Stevan Pešić".
 
Nagrada se dodeljuje u tekućoj godini za objavljena dela između dva Memorijala i sastoji se od povelje i novčanog iznosa.
 
Žiri će saopštiti odluku o dobitniku početkom oktobra, a svečano uručenje će biti u okviru manifestacije "Memorijal Stevan Pešić" u Kovilju. 
 
Knjige (po tri primerka) treba poslati do 1. septembra, na adresu:
 
Gradska biblioteka u Novom Sadu, 
Ul. Dunavska 1 
21000 Novi Sad
(sa naznakom za "Nagradu Stevan Pešić").

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.