Novosadski sajam na nuli

Generalni direktor Novosadskog sajma Goran Vasić izjavio je danas da će ova kompanija u 2010. godini ostvariti ukupan prihod od oko 700 miliona dinara.

Generalni direktor Novosadskog sajma Goran Vasić izjavio je danas da će ova kompanija u 2010. godini ostvariti ukupan prihod od oko 700 miliona dinara. "Sajam je sve svoje obaveze isplaćivao redovno, što se odnosi i na kreditna zaduženja koja nam zadaju najveću muku, posebno zbog kursa evra, jer smo kreditno opterećeni do 2017. godine", rekao je Vasić.

Prema njegovoj oceni, Novosadski sajam će završiti poslovnu godinu na pozitivnoj nuli, sa eventualnim dobitkom ili gubitkom do deset miliona dinara.

Vasić je dodao da su tokom 2010. godine na Novosadskom sajmu organizovane 23 priredbe u 12 termina, na kojima je učestvovalo 2.300 izlagača, a sajamove je videlo 410.000 posetilaca. U Kongresnom centru, organizovano je 220 događaja, sa 15.000 učesnika.
  • Srki

    10.12.2010 21:35
    To je već problem!Raditi sa pozitivnom nulom (ili malim minusom) je ništa. U redu je ako je sajam u investicijama, pa dobit investira, ali ovde nije precizirano da li su investicije uključene u tu nulu i koje su to investicije. Osim Master centra, ostatak sajma je očajan. Zatim, sajam izdaje poslovni prostor (Vitorog i ostali saloni nameštaja).Šta su onda rashodi? Energija, amortizacija, obezbeđenje(ukrali im pištolje na Lorist-u...)?Da li ima viška zaposlenih?U svakom slučaju, nulom se ne treba hvaliti-dajte profit. Opet, sa druge strane, dobro je i da je nula, jer jedan deo javnih komunalnih preduzeća je u minusu, pa mi građani preko PDV i ostalih dadžbina finansiramo taj višak zaposlenih, nerad i nestručnost...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti