Grad i direktor plaćaju odštetu glumcima

Bivši direktor Pozorišta mladih, Tomislav Knežević, te sam teatar, odnosno Grad Novi Sad kao osnivač, moraće trojici glumaca, prebijenih pre skoro četiri godine u tom pozorištu, da plate ukupno 650.000 dinara na ime naknade štete.

Bivši direktor Pozorišta mladih, Tomislav Knežević, te sam teatar, odnosno Grad Novi Sad kao osnivač, moraće trojici glumaca, prebijenih pre skoro četiri godine u tom pozorištu, da plate ukupno 650.000 dinara na ime naknade štete.

Novosadski Apelacioni sud doneo je konačnu presudu u ovom parničnom postupku, za koju advokat oštećenih, Bodan Vla, kaže da zadovoljava pravdu, te da konačno utvrđuje odgovornost Tomislava Kneževića i Pozorišta mladih. "Šteta koja treba da bude isplaćena je dosta niska, ali sad to više nije ni bitno, niti je za komentar. Bitno je da su pozoritše i Knežević u obavezi da glumcima isplate naknadu štete", kaže Vla za 021.

Pitanje prebijanja glumaca Zorana Andrejina, Dragana Zorića i Emila Kurcinaka, međutim još nije rešeno, jer se protiv Tomislava Kneževića, vodi i krivični postupak zbog povrede prava na štrajk, kao i ometanje službenih lica. Bivši direktor Pozorišta mladih prvobitno je zbog toga osuđen na devet meseci zatvora, ali je Apelacioni sud ukinuo tu presudu i naložio ponavljanje suđenja.

U prvom stepenu, pred Osnovnim sudom, ono bi moglo biti završeno u ponedeljak, kaže Vla: "S tim što i na tu presudu imamo pravo žalbe i Tomislav Knežević i mi. Ne bih da prejudiciram, ali je vrlo lako da taj predmet ode u zastaru koja nam se bliži".

Podsetimo da je trojicu glumaca, koji su četiri meseca štrajkovali tražeći Kneževićevu smenu, brutalno pretukla grupa huligana, a do čijeg suđenja nije došlo. Takođe, za ovaj slučaj nije se utvrđivala ni odgovornost tadašnjeg visokog gradskog i funkcionera Srpske radikalne stranke, Igora Mirovića, kojeg je Tomislav Knežević pomenuo u delu svog iskaza, što je kasnije opovrgao. (D.S.)

  • Dr Petrović

    13.12.2010 10:23
    2+2 = 22
    Ispada da mi plaćamo batinaše da u naše ime mlate one koji su valjani, da bi lopovi imali svoj deo, ili nešto nisam dobro shvatio?
  • @ZANA

    11.12.2010 22:04
    I ne samo u pozoristu
    Kada bi se napravila ozbiljna anakiza koliko su direktori javnih i javnih komunalnih preduzeca izgubili sporova (setite se ZIG-a i dr.) naplacali sudskih troskova, advokatskih usluga, odsteta neduznim radnicima javnost bi zanemela.
    I naravno njima ni dlaka sa glave ne fali. Oni batinaju, otpustaju, sude se i placaju tudjim novcem.
  • ZANA

    11.12.2010 14:24
    ludo
    Zakon stiti direktore!Knezevic mora platiti ,a ne pozoriste jer on je organizovao da se glumci pretuku .A u tomemu je pomogao Igor Mirovic. Ali u ovoj drzavi direktori mogu da rade sta god hoce i posle nisu krivi za nista.A sada ostetu treba da plate njihovi kolege...zar vam to ne zvuci absurdno?????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti