Čistoća daje 75 miliona za sto podzemnih kontejnera i softver

JKP "Čistoća" će za isporuku 100 podzemnih kontejnera i kupovinu softvera koji će pratiti njihovu popunjenost izdvojiti nešto više od 75 miliona dinara sa PDV-om.
Čistoća daje 75 miliona za sto podzemnih kontejnera i softver
Foto: 021.rs

Na tenderu je posao pripao jedinom ponuđaču koji se javio, tj. konzorcijumu firmi "Eco Signal" i "Urban solutions" iz Beograda koje se pretežno bave gradnjom podzemnih kontejnera i preduzeća "Energy pro" iz Novog Sada, koje je registrovano za obavljanje građevinskih radova.

Iz ovako odabrane ponude nije jasno ko će biti zadužen da izradi softver koji će Čistoći pokazivati da li su kontejneri popunjeni, tj da će sami kontejneri javljati da treba da se isprazne.

Nabavka softvera koji će beležiti popunjenost i sistemom alarma javljati Čistoći da je vreme da se kontejner isprazni potpuna je novina u komunalnom sistemu. Nabavkom ovog softvera novosadska Čistoća se izdvojila po novinama, nakon što je nedavno postala i prvo komunalno preduzeće u Srbiji koje je uvelo privatno obezbeđenje koje čuva kontejnere.

JKP "Čistoća" rukovode kadrovi nekadašnjeg novosadskog SPO-a, a sada Pokreta obnove Kraljevine Srbije" na čijem je čelu u Novom Sadu član Gradskog veća za orbazovanje Vladimir Jelić.

  • Mare

    05.11.2019 02:57
    Eco Korupcija
    Imam poznanike koji su radili u ovom kombinatu eco signal. Secam se price kako se prave te kante. Spolja izgleda pristojno, sve ostalo je drzi vodu dok majstori ne odu, sklepan i jeftino iznutra. I nije ni cudo sto se raspadaju posle par dana, a uzeli su ogroman novac od gradjana Srbije. Ocigledno da se radi o velikoj korupciji i lopovluku.
  • Djura

    14.08.2017 15:43
    Kakav crni sotver... Pa oni prvo metlom treba da ovladaju. Neverovatno!
  • softver

    14.08.2017 11:38
    protiv hardvera
    Svi ti podzemni kontejneri su verovatno pogođeni na nekomrođačkom tenderu. Više od polovine ih se pokvarilo u prvih mesec dana rada, ni jednom ne radi nogica za podizanje poklopca, nego moraš rukom dizati... skroz hi tech tehnologija! Mogu da mislim kako će softver da radi, kad im je hardver trajao 2-3 nedelje maximalno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti