Novosadski vatrogasci konačno dobijaju pojačanje, stiže 16 novih vatrogasaca

Novi Sad će uskoro dobiti 16 novih vatrogasaca, čime će se ukupan broj vatrogasaca u gradu povećati na više od stotinu posle dosta godina čekanja.
Novosadski vatrogasci konačno dobijaju pojačanje, stiže 16 novih vatrogasaca
Foto: 021.rs

Naime, Ministarstvo unutrašnjih poslova je raspisalo konkurs za obuku 100 vatrogasaca za celu Srbiju, pri čemu je predviđeno da 16 bude raspoređeno u Novom Sadu, najviše od svih gradova u Srbiji na konkursu. Kandidati se prijavljuju u najbližim policijskim stanicama, a detalje konkursa mogu videti na ovom linku.

Podsetimo da Novi Sad već godinama kuburi sa manjkom vatrogasaca i na spisku ih ima oko 90, pri čemu je broj na novou koji je bio početkom devedesetih, kada je grad po broju stanovnika bio skoro duplo manji. Prema procenama, u Novom Sadu bi trebalo da bude oko 400 vatrogasaca, a ranije se pominjalo da je neophodno da se bar primi bar pesedesetak vatrogasaca.

Manjak je toliko primetan da uvek postoji opasnost da u slučaju dva velika požara, ne bi bilo dovoljno ljudi za izlazak na obe intervencije. Naime, trenutno u smeni u novosadskoj vatrogasno-spasilačkoj jedinici radi do 20 ljudi, tako da 16 novih vatrogasaca znači prijem cele jedne smene.

Novosadski vatrogasci imaju 27 vozila, od toga 16 vatrogasnih kamiona, a prošle godine su imali 2.160 intervencija, odnosno u proseku oko 40 nedeljno. Ipak, broj dnevnih intervencija varira, pa leti kada ima više požara, bude više od 10 intervencija.

  • Ja

    12.08.2017 13:52
    @bolji naslov
    Molim te da, kada ti zatrebaju policajac, vatrogasac ili hitna pomoc, prvo proveris kojoj politickoj opciji doticni pripada, pa ako ti ne odgovara, ti mu se zahvali i nemoj prihvatiti pomoc...a da, to se nece desiti, al cisto mora da se laje gde god se stigne i kakva god da je vest...fuj
  • bolji nasliv

    11.08.2017 23:33
    bolji naslov
    Bolji naslov bi bio: 16 novih naprednjaka u vatrogasnoj brigadi Novi Sad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti