Saradnja poljskih i srpskih umetnika u Novom Sadu

Kulturni centar Novog Sada organizator je trećeg izdanja međunarodnog simpozijuma "Art link", putem kojeg se ove godine ostvaruje saradnja između poljskih i srpskih umetnika.
Ova umetnička razmena podrazumeva jednak broj učesnika iz obe zemlje i njihovo učešće na dva simpozijuma, po jedan u svakoj zemlji, te su tokom prošle godine umetnici iz Srbije bili gosti simpozijuma i izložbi u Poljskoj, a od 12. do 22. avgusta šest poljskih umetnika boravi u Novom Sadu i Nišu. 
 
U tom periodu održaće se simpozijum i u okviru njega: otvoreni atelje likovne kolonije, litografska radionica Centra za grafiku Novi Sad, tri samostalne izložbe (Joanna Banek, Dominika Paczkowska, Tomasz Awdziejczyk) i tri grupne (izložba grafičkih radova iz zbirke čuvenog Krakovskog trijenala, izložba radova nastalih na simpozijumu, kao i izložba litografija urađenih tokom simpozijuma).
 
Projekat Kulturnog centra Novog Sada započet je 2012. godine sa namerom da postane spona između umetničkih asocijacija i umetnika širom Evrope, koja bi nadoknadila našu razdvojenost od međunarodnih tokova tokom prethodnog perioda. To je ujedno i prilika za domaće stvaraoce svih generacija da se na najbolji način, direktno i sa upućenim domaćinima, upoznaju i povežu sa savremenom evropskom umetničkom scenom i praksom. U isto vreme, za inostrane učesnike to je prilika za upoznavanje sa našom kulturnom i prirodnom baštinom, poručuju u KCNS.
 
Učesnici simpozijuma 3. Art linka biće: Darko Aćimović, Tomasz Awdziejczyk, Danijel Babić, Zbigniew Bajek, Biljana Bakaluca, Joanna Banek, Anna Katarzyna Biela, Lazar Marković, Radmila Matejević, Adam Olejniczak, Dominika Paczkowska.
 
Program za ponedeljak, 14. avgust:
 
19.00 - KRAKOVSKI LIKOVNI KRUG/Grafike sa Krakovskog trijenala, Tribina mladih, Katolička porta 5
 
(Łukasz Bogdan, Krystyna Maniecka-Bogdan, Agnieszka Łakoma, Adam Małek, Monika Pałka, Leonard
Pędziałek, Anna Sadowska, Monika Wanyura-Kurosad, Marta Wojnicka, Mira Skoczek-Wojnicka)
 
19.30 - JOANNA BANEK, grafike, Galerija Bel Art, Bulevar Mihajla Pupina 17
 
20.00 - DOMINIKA PACZKOWSKA, grafike, Mali likovni salon KCNS, Bulevar Mihajla Pupina 9
 
Ostatak programa pogledajte OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti