U ponedeljak ističe rok za plaćanje treće rate poreza na imovinu

Novosađani imaju rok do ponedeljka, 14. avgusta da plate treću ratu poreza na imovinu.
U ponedeljak ističe rok za plaćanje treće rate poreza na imovinu
Foto: 021

Obveznici poreza na imovinu su građani, preduzetnici i preduzeća, koji mogu da ga plate kvartalno, odnosno u četiri rate, u februaru, maju, avgustu i novembru.

Podsetimo još da je početkom ove godine smanjen iznos kazne koju plaćaju oni koji zakasne sa porezom.

Za svaki dan kašnjenja plaćanja sledi zatezna kamata, a za izbegavanje plaćanja tog poreza predviđena je kazna od 5.000 dinara.

Dodajmo još da je u ovoj godini povećan porez na imovinu, što može da se vidi OVDE.
 
Novosađani veoma redovne platiše, što pokazuje podatak da je procenat naplate poreza na imovinu fizičkih lica za 2015. godinu iznosio više od 90 odsto.
 

  • Maja

    14.08.2017 14:49
    On line Šipak
    Do on line servisa i provere zaduženja može se doći na klasično glup način. Mora se LIČNO preuzeti žifra i nalog za pristup, V'ti sprat M.Pupina???
    Nisu se setili da to dostave SVIMA uz rešenje o porezu, da se traži samo potvrda naloga???
    Kad se već po nakaradnom "zakonu" rešenje smatra lično uručenim, i počinje teći kamata, i onda kad ih ostave u poštansko sanduče, onda treba i on line pristup da bude slobodniji.
  • Nervirach

    14.08.2017 12:44
    Izdate resenje sredinom godine a racunate od pocetka. I zato svejedno opet morate trcati do Poreske uprave da saznate pravi iznos koji treba da uplatite. Mulj od drzave. Treba podici zid da ne zagadjuje okolinu.
  • Mister No

    14.08.2017 06:02
    Online provera poreza
    http://korisnickiservis.gpu.novisad.rs/dispatch?s=login

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.